Kultura

Zvanična pesma Nišvila je kompozicija Nišlije Mihaila Tatića (VIDEO)

Multi-instrumentalista i kantautor iz Niša Mihailo Tatić koji je već nekoliko godina član orkestra „Impresija“, kao gitarista, a od nedavno i član alternativnog sastava „Danilov doživljaj Beča”, autor je zvanične kompozicije Nišvila za 2023. godinu.

Njegova numera se poštala na svim stejdževima, uključujući i glavnu binu, kao džingl ili promocija festivala. Publika je mogla da je sluša uglavnom u pauzi između izvođača, ali i na drugim mestima na kojima se održavao festival.

Mihailo Tatić je dugi niz godina bio frontmen džez/bluz sastava „The Jam Station“, koji je bio zvanični predstavnik i promoter „Nisville Jazz Festivala“ u Srbiji i inostranstvu. Nastupio je na zatvaranju Nišvila 2015. i mnogim drugim festivalima kao što su „International Bansko Jazz Fest“, „Reload“, „In Wires“, „Festival uličnih svirača“, itd. Takođe piše muziku za decu, prevashodno u okviru festivala „Majska pesma“. Kratko je bio pevač i tekstopisac benda „Monah“ iz Niša.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com