Društvo

„Zubić vila“- jedinstvena dečija zubna ordinacija u Srbiji

 „Zubić vila“, dečija zubna ordinacija koja je otvorena u okviru ambulante „12.februar“ jedinstvena je u gradu. U ovoj ordinaciji je sve podređeno deci, a namenjena je mališanima do sedam godina, sa teritorije Niša i okoline. Od samog ulaza u orinaciju sve podseća na bajku. Klasična čekaonica zamenjena je igraonicom, kako bi se deca na vreme, oslobodila straha od zubara. Odeljenje Dečije stomatološke ordinacije „Zubić vila“ svečano je otvorena, a goste su dočekali mališani koji su za ovu priliku pripremili prigodan program.

Otvaranju stomatološke ordinacije prisustvovalo je rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst, rukovodstvo Doma zdravlja i PU „Pčelica“, koji su zajedničkim  snagama stvorili uslove da u Nišu počne da radi jedna ovakava dečija zubna ordinacija.

„Gradska opština Crveni Krst, nastavlja dobru saradnju sa Domom zdravlja na čelu sa menadžmentom, Predškolskom ustanovom „Pčelica“, pa tako sada dobijamo jednu posebnu zubnu ordinaciju“, istakao je predsednik Gradske opštine Crveni Krst, profesor dr Miroslav Milutinović. On je dodao da je ova ordinacija namnjena svoj deci grada Niša i okoline.

Opština Crveni Krst pružila je logističku podršku, a u budućem periodu očekuju se i donacije opštine u vidu rashladnih uređaja koji sada nedostaju ordinaciji.

„Ovo je veliki dan za PU „Pčelica“ budući da su mališani koji pohađaju naše vrtiće, a njih ima 6380 u svih 26 vrtića naše ustanove,  dobili ovako divnu ordinaciju koja ima svoju čekaonicu, primerenu uzrstu mališana sa kojima radimo. Vrlo je važno da deca imaju podsticajni prostor, kako bi se oslobodili straha od lekara odnosno stomatologa i sasvim sam sigurna da će svi naši mališani imati bele i zdrave zube“,  istakla je direktorka PU „Pčelica“, Svetlana Mitić.

Prema rečima direktora Doma zdravlja, profesora dr Milorada Jerkana, novootvorena dečija stomatološka ordinacija, prva je na teritoriji cele Srbije, i sva deca do sedme godine moći će da koriste usluge stomatologa.

„Ovde će, kao prvo biti zabavno deci, imaće psihički mir, i da na taj način, tokom detinjstva otklone strah od stomatologa. Deca najviše pamte do četvrte i pete godine, i ako u tom periodu uspemo da ih vaspitamo tako da imaju zdrave zube, da imaju svoje zube, da kasnije mogu da se bave sportom, da mogu normalno da žive, mi smo postigli veliki uspeh“, naglasio je direktor Doma zdravlja.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close