Hronika

Zoricu iz Kamenice čopor pasa oborio na zemlju i ujedao, dečaka (14) ujeli za nogu

Zorica P. iz sela Kamenica kraj Niša nikada neće zaboraviti sinoćašnji povratak od komšinice koja živi na svega pedesetak metara od njene kuće, pošto je na ulici napao, oborio i izujedao čopor pasa. Napad se dogodio u samom centru sela, u blizini prodavnice i seskog Zadružnog doma, ali u trenucima kada na ulici nije bilo drugih ljudi. Samohrana majka zadobila je rane obe natkolenice, leve šake, desnog lakta, butina i više ogrebotina po telu.

Prema rečima Zorice P. psi su je napali bez ikakvog povoda.

„Vraćala sam se od komšinice oko 21.50 časova i samo što sam izašla iz njenog dvorišta i prešla ulicu, iz neograđenog dvorišta Zadružnog doma je istčao čopor od peta pasa, a četiri su me napala. Pokušala sam da pobegnem, da uđem u obližnje komšijsko dvorište, ali su skočili na mene i oborili me. Na svu sreću komšinica Mirjana Mitić je čula da neko traži pomoć. Izašla je iz kuće i oterala ih, inače bi sigurno mnogo više bila povređena“, rekla je Zorica.

Prema njenim rečima, psi koji su je napali su psi koji lutaju selom i koje pojedini meštani hrane ili se hrane iz kontejnera.

„Gradske službe ih odvoze, kastriraju i vraćaju na obližnji Kamenički vis ili na izletište Dabilo, međutim, oni se spuštaju u potrazi za hranom. Ovo je mislim peti slučaj za dva meseca, a u zadnje dve nedelje treći slučaj. Desetak minuta pre nego što su mene napali, napali su i četrnaestogodišnjeg dečaka iz sela, koji se nakon što su ga ujeli sakrio u Zadružnom domu, koji je napušten i koji se ruši. Kada su moja ćerka i komšinica pozvale Hitnu pomoć izašao je odatle i tražio je i on pomoć, pa su nas zajedno odvezli. Njemu je povređena noga. Morali su da ga ušiju jer su dublje rane“, izjavila je Zorica.

Prema njenim rečima, nakon sinoćašnjeg zbrinjavanja u Hitnoj pomoći i pregleda u Univerzitetskog kliničkom centru, danas je išla na previjanje, a moraće da ide i u petak.

„Lekar mi je prepisao antibiotik, zaštitne inekcije i lekove za smirenje. Morala sam i da otvorim bolovanje, nisam mogla da odem na posao“, kazala je Zorica.

Stanovnik Kamenice Dragan Rinčić istakao je da meštani dosta dugo imaju problem sa psima.

„To nisu rasni psi, mešanci su koje jedan čovek iz sela hrani, ali negira da su njegovi. Zapravo su stalno kod njega i idu svuda sa njim. Imamo par slučajeva, skoro su ženu ujeli u ulici, sinoć Zoricu i jednog dečka. Zvali smo policiju i komunalnu policiju, ali niko ništa nije preduzeo. Ne znamo kome da se više žalimo Ta četiri psa terorišu celo selo. Sinoć su napali i policajce koji su izašli na teren“, rekao je Rinčić.

Stanovnici Kamenice kazali su da i nakon sinoćašnjih napada psi šetaju selom i mogu svakog časa ponovo  napadnu. Ističu da nemaju ništa protiv pasa, naprotiv, skoro svako od njih čuva po jednog, ali smtraju da agresivnim psima nije mesto na ulici već u nekom prihvatilištu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. “Синоћашњи”?? Који је то језик?
    А, то што неко има душу и емпатију, воли и друга жива бића осим себе самог (као очигледно овај едуковани господин са брадом), па са времена на време нахрани напуштене, уличне животиње- НЕ ЧИНИ те животиње њиховим. Не постају сви они аутоматски храњењем власнички пси.
    Иначе, да житељи тог краја практикују стерилизацију и одговорно чување својих керова које “врзују” на ланац пред кућу да им “чувају” дворишта, воде их у “лов”, хране кором хлеба, пуштају их да излазе из дворишта и неконтролисано се паре, а онда штенце у кесе и кутије па у шуму или поред пута- довољно говори о њима самима, колико им је развијена свест и на каквом су интелектуалном нивоу.

    1. Odakle vam pravo da tako komentarisete o ljudima koje ne znate. Mislim da, kad je rec o kulturi, vi imate problem. Ostavite nas na miru i ne bacajte smece i ne izbacujte svoje ljubimce kad podjete u “ selo“, malo u prirodu. Sto se tice kulture, daleko ste ispod nas. Svako dobro.

  2. Odakle vam pravo da tako komentarisete o ljudima koje ne znate. Mislim da, kad je rec o kulturi, vi imate problem. Ostavite nas na miru i ne bacajte smece i ne izbacujte svoje ljubimce kad podjete u “ selo“, malo u prirodu. Sto se tice kulture, daleko ste ispod nas. Svako dobro.

  3. Odakle vam pravo da tako komentarisete o ljudima koje ne znate. Mislim da, kad je rec o kulturi, vi imate problem. Ostavite nas na miru i ne bacajte smece i ne izbacujte svoje ljubimce kad podjete u “ selo“, malo u prirodu. Sto se tice kulture, daleko ste ispod nas. Svako dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com