Kultura

„Zoranov brk“ u rukama Aleksandra Mihailovića četvrti put

„Zoranov brk“ za najboljeg glumca večeri dodeljen je Aleksandru Mihailoviću za ulogu kralja u komadu „1789“, kojim se niško Narodno pozorište predstavilo publici na 29. Međunarodnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

Odluka žirija bila je jednoglasna.

„Lepa je stvar dobiti nagradu u pozorištu gde ste napravili svoje prve profesionalne glumačke korake. To je bilo pre 28 godina, a evo danas je četvrti „brk“ u mojim rukama. Raduje me ova nagrada, kao i to što je festival opstao i što raste i što smo uprkos virusu i epidemiji imali priliku da zaigramo pred publikom. Zaječar je grad gde sam odrasao kao glumac, u koji volim da dođem, ali volim i kad kolege Zaječarci zaigraju kod nas u Nišu“, kaže Aleksandar.

 

Foto: D.I.

Predstava „1789“ koju potpisuje reditelj Hadi Kurić izvedena je u ponedeljak uveče u okviru glavnog programa festivala na sceni Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“. Pored Aleksandra Mihailovića, u predstavi igraju Sanja Кrstović, Aleksandar Marinković, Danilo Petrović, Nađa Nedović Tekinder, Miloš Cvetković, Jovana Golubović i Bratislava Milić.

Paralelno sa glavnim festivalskim programom odvija se i 3. Festival malih pozorišnih formi. U zaječarskom teatru Nišlije su odigrale i predstavu „Nadežda Petrović – autoportret u množini“ koju je po tekstu Miljane Đorđević režirala Dragana Jovanović, a produciralo Udruženje niških glumaca. U duodrami igraju Dragana Jovanović i Bratislava Milić.

Foto: D.I.

Uz sve propisane mere zaštite od virusa COVID-19, takmičarski deo „Zoranovih dana“ nastavljaju se večeras predstavom Beogradskog dramskog pozorišta „Ružni, prljavi i zli“ u režiji Lenke Udovički. Naredne večeri na programu je predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Zašto je poludeo gospodin R“ koju je režirao Bobo Jelčić, a u četvrtak 22. oktobra „Komedija ometena u razvoju“ po tekstu Milovoja Mlađenovića u izvođenju Gradskog pozorišta „Semberija“ iz Bijeljine.

U čast nagrađenih, u petak 23. oktobra, glumci zaječarskog teatra izvešće komad „Kazabalkan“ koji je, po motivima teksta Gorana Stefanovskog, dramaturški obradio i režirao Irfan Mensur.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com