Ekonomija

Zorana Mihajlović podržala zahtev za izmeštanje Malčanske naplatne rampe

Povodom zahteva stanovnika Svrljiga, Knjaževca i Zaječara da se naplatna rampa na istočnom kraku Koridora 10 umesto kod Malče postavi kod Proseka kako bi im Niš bio dostupniji, ministarka gradjevine Zorana Mihajlović rekla je da će ministarstvo podržati taj zahtev i da nema ništa protiv onoga što će obezbediti efikasnost rada puteva i zadovoljiti zahteve gradjana.

„Dala sam zadatak direktoru „Puteva Srbije“ da razgovara sa predstavnicima građana o naplatnoj rampi, pošto je naplata putarine u nadležnosti tog preduzeća. Naplate rampe su tu zbog putarina, ali i da bi obezbedile što veću prohodnost. Kako mi otvaramo nove delove auto-puta, pomeraju se i same rampe“, izjavila je Mihajlović.

Gradjani Svrljiga, Knjaževca i Zaječara započeli su prošle nedelje poptisivanje peticije kojom se traži da se izmeni projekat i izmesti naplatna rampa sa Malčanske petlje na deo novog auto – puta iznad Proseka, u delu auto-puta posle izdvajanja za Nišku Banju, iz pravca Beograda ka Pirotu.

Narodni poslenik Milija Miletić je prilikom potpisivanja peticije rekao da je zahtev za izmeštanje naplatne rampe opravdan i da će omogućiti da što veći broj ljud svrati u Niš, a da se ne pravi saobraćajna gužva u Nišu.

„Primer za takvo rešavanja ulaza i prilaza imamo u Beogradu. Tamo je rampa na 80 kilometra, a svi su ulazi slobodni. Niš je centar jugoistočne Srbije i Nišu moramo dati veću podršku”, rekao je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com