Društvo

ZORAN VASILJEVIĆ, RUKOVODILAC METEOROLOŠKE SLUŽBE U NIŠU RHZ: Biće još snega u januaru i februaru

Zoran Vasiljević, rukovodilac Meteorološke službe u Nišu RHZ-a kaže da ovo nije kraj snežnim padavinama i da nas očekuje još snežnih dana kako u januaru tako i u februaru.

“Sutra, u petak, očekujemo kišu”, kaže Vasiljević. “U planinama će biti snega. U ponedeljak i tokom sledeće nedelje nas ponovo očekuju snežne padavine, kako u višim tako i u nižoran im predelima. Kraj meseca će biti dosta hladan. Očekuje se nekoliko ledenih dana, a sneg se očekuje i u prvoj dekadi februara”, najavljuje Vasiljević.

Preko dana će temperatura biti u plusu a tokom hladnijih delova dana, uveče, ujutru i tokom noći, biće u minusu.

“Upravo to variranje temperature pravi probleme. Sneg se u toku dana otopi, u toku noći se stegne, ima poledice i nezgodno je za saobraćaj i za pešake”, kaže Zoran Vasiljević.

Ocenjujući vremenske prilike Vasiljević kaže da je ovo, najzad, jedna normalna zima.

“Malo smo se opustili poslednjih nekolo zima kada je bilo toplije i kada su temperature bile više, a snega je bilo manje. Sada imamo sasvim normalno vreme za ovaj deo godine i očekivane zimske uslove sa snegom u januaru i februaru kada mu je i vreme”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com