Kultura

Zoran Predin: U Nišu imam puno srodnih duša

Zoran Predin, jedan od najznačajnijih slovenačkih kantautora, sinoć je nastupio u Nišu, u Dvorištu Univerziteta. Veče je započelo promocijom njegovog romana-prvenca, a potom je usledio kantautorski koncert uz gitaru.

 

“Mongolske mrlje” prvi je roman muzičara, tekstopisca, kompozitora i frontmena grupe “Lačni Franc” Zorana Predina. Svoj prvenac, koji je predstavio niškoj publici na promociji koju je organizovao SКC Niš, pisao je, kaže, tako da čitaocima bude zanimljiv.

Foto: SKC

“Čitaoci mogu očekivati roman koji sam napisao sa namerom da ne bude dosadan. Zato sam ga napisao kao filmski jezik i čitaš roman kao da gledaš film. Moram upozoriti sve da ne guglaju šta su to Mongolske mrlje, jer to će biti kao da si gledao kraj filma, pa onda krenuo na početak – sam sebi ćeš uništiti užitak.”, navodi Predin.

Dosad, kaže, nije dobio nijednu lošu kritiku, a u međuvremenu je napisao i drugi roman koji je, kaže, koban za svakog pisca, jer mora biti bolji od prvog.

“Mislim da će naći svoju publiku u Srbiji”, dodaje.

Foto: SKC

Posle promocije knjige, publika je uživala u kantautorskom koncertu, gde su se čule brojne dobro poznate melodije i tekstovi.

“Ovim koncertom ćemo ukrasti sudbini dva sata nekog drugačijeg raspoloženja, daleko od dnevne problematike. I jednostavno, od kako je Bob Dilan dobio Nobelovu nagradu za svoje tekstove, poetični tekstovi kantautora prepoznati su kao literatura, i na takav način smo mi spojili književnost, literaturu i pevanu poeziju.”

Za Nišlijke i Nišlije kaže da su jako dobra publika.

“Ja mislim da imam u Nišu puno srodnih duša i da ćemo se dobro provesti”, navodi.

Predin je u svojoj bogatoj karijeri objavio 43 albuma, četiri zbirke tekstova, dve knjige kratkih priča i sada roman.  Oprobao se u različitim muzičkim stilovima i nastupao je na pozornicama širom sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com