Video

Zoran Kesić dobio zvanje džedajskog viteza (VIDEO)

Zoran Kesić je novi džedajski vitez, odlučeno je na godišnjoj konvenciji Džedajkon. Kako kažu iz niškog Džedajskog pokreta, on je na ovaj način nagrađen za konstantan, vredan i hrabar rad na sebi i posvećenost kojom je uspeo da nam priušti epski humoristički TV šou „24 minuta”, putem kojeg utiče na dobro rasoploženje građana, ali i podržava i promoviše sjajne građanske inicijative i kvalitetan kulturni sardžaj. 

Džedajski pokret iz Niša već četiri godine zaredom dodeljuje zvanje „Džedajskog viteza”. Inspirisani „Ratovima zvezda”, zvanje ukazuje na plemenite ljudske kvalitete kao što su skromnost, posvećenost, iskrenost, hrabrost, intuitivnost, humanost, solidarnost i empatičnost.

„Upravo iz razloga što ove vrednosti ne mogu da se iskažu rečima, pod naletom brzog načina života i pregrštom informacija, bivaju zaboravljene, a retko nas i uče da ih prepoznamo, razvijemo i poštujemo. Kako ne mogu rečima da se iskažu već jedino delima pojedinaca, tokom godine pažljivo salgedavaju ko od naših građana zavrednuje zvanje ‘Džedajskog viteza'”, kaže Miloš Antić, osnivač Džedajskog pokreta u Nišu.

Džedajski vitezovi su pojedinci koji hrabro prate svoje srce, kontantno samoprevazilaze svoje granice mogućnosti i svojim delima ostvaruju pozitivan uticaj na razvoj zajednice.

Do sada su, izmešu ostalih, zvanje „Džedajski vitez” dobili pisci Stefan Tićmi i Uroš Petrović, svetski rekorder za najduži Lamanš triatlon Angikar Saša Djordjević, arhitekta Ivan Redi, strip majstor Zlatibor Stanković, direktor niškog Džez festivala Ivan Blagojević, preduzetnik Goran Maldenović, dizajnerka Nevena Kragić itd.

Iz niškog Džedajskog pokreta pozivaju sve građane, udruženja i novinare da im tokom godine šalju predloge za dodelu zvanja. Svi predlozi moraju sadržati tekst „Zbog čega smatrate da bi baš ta osoba zavrednuje zvanje?” kao i materijal sa linkovima o delima te odobe.

„Vreme je da ljudske kvalitete iznesemo na videlo i svesno radimo na njihovom promovisanju i razvoju. Neka sila bude sa nama!”, poručuju niški džedaji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com