Društvo

Zoo Planet zbrinuo povređenog konja iz okoline Vlasotinca

Nezapamćeno nasilje nad konjem u selu kod Vlasotinca. Vlasnik je čekićem udarao svoju kobilu do iznemoglosti a nakon toga izveo upregnutu u kola među plastenike pa nastavio da je tuče motkom, ističu u niškom Udruženju Zoo Planet koji su konja zbrinuli.

Srećom slučaj su odmah prijavili očevidci i nadležne institucije i udruženja su odmah reagovala. Na poziv Udruženja Zavod Pit, koje je odmah otišlo na mesto zločina, izašla je i ekipa ZooPlanet. Konja je inspekcija predala Udruženju a onda je on i smešten u prihvatilište Zoo Planeta.

“Veterinar je pregledao konja dao adekvatnu terapiju a nakon toga smo pristupili u detaljno kupanje i saniranje daljih povreda. Konj je i dalje u životnoj opasnosti odbija hranu i vodu, ima ozbiljne povrede vilice, njuške, rascepanu usnu, rane ispod brade i na obrazu kao i na temenu glave, levo oko je potpuno zatvoreno. Predstoji nam duga noć kako bi konju pružili što bolju negu”, kažu u Zoo Planetu.


Ukoliko želite da pomognete povređenoj kobili i ostalim našim povređenim i napuštenim životinjama možete donirati putem žiro računa Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPala: zooplanet.nis@gmail.com

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dobri moji, ne etiketiram, ali postoji nešto zajedničko za junačkog vlasnika ove namučene životinje, kao i za one koji su pre otpr.13 godina bukvalno kidnapovali divlje konje sa Vlasine, i terali ih kamionima u improvizovanu klanicu oko Vranja. Da se ne lažemo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com