Društvo

„Zoo planet“ spasio magraca koji je plakao jer mu je pretila smrt (VIDEO)

„Zoo kutak“ u Kamenici postao je ovih dana bogatiji za još jednog stanovnika – magarca kojeg je vlasnik hteo da proda klanici jer više nije mogao da ga čuva.

Udruženje „Zoo planet“ otkupilo je magarca zahvaljujući donacijama gradjana, a predsednik tog udruženja „Zoo planet“ Dušan Stojanović je rekao da je t bilo možda i najdirljivije spašavanje jedne životinje od kako „Zoo kutak“ postoji.

„Kada je vlasnik rekao da, ukoliko magarca ne otkupimo, već sutradan odlazi na klanicu, podigao je glavu, pogledao me i počeo da njače. Prišao mi je, naslonio glavu na stomak i krenule su suze. Te njegove suze mi nisu dozvolile da ga ostavim. Čekao je da krenemo, naslonjen na mene. Magarca smo odmah pokupili, a vlasnika sam zamolio da odložimo plaćanje jer u tom trenuktu nismo imali para“, kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, magarac je celim putem plakao i prestao je tek kad su stigli u „Zoo kutak“.

Foto: B.LJ.

„Zahvaljujući građanima mi smo sakupili novac potreban za otkup. Bilo je potrebno 250 evra, a mi smo roku od 48 sati prikupili i više nego što je bilo potrebno i mnogo se zahvaljujemo zbog toga svim gradjanima. Novac koji je preostao nakon otkupa rekonstuisaćemo prostor namenjen magarcima. Trenutno imamo pet magaraca i do zime će imati novi prostor“, rekao je Stojanović.

On je kazao da se rečima ne mogu opisati trenuci kako životinja reaguje kada oseti da može da bude spašena.
Stojanović je rekao da se na video snimku može videti kako je izgledalo spašavanje magarca i ljudi se mogu uveriti da i životinje plaču.

Magarac koji je spašen sada je miljenik svih volontera u „Zoo kutku“, a veoma je mirna i umiljata životinja koja bez straha prilazi svim posetiocima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Требало је том власнику ОДУЗЕТИ јадно магаре, а не плаћати га!
    Сад нека поднесу кривичну за злостављање животиње-и за изнуду новца (“ако га не откупите, убићу га, тј. продати кланици)! Срамота какве сподобе живе на овој планети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com