Društvo

ZOO PLANET: RODI smrskano krilo i kljun vazdušnom puškom

Zadnjeg dana aprila je u ZOO kutak stigla je Bela Roda iz Donjeg Međurova koja je ranjena iz vazdušne puške. Iako su povrede bile ozbiljne, pretila je čak i amputacija jednog krila, veterinar Bane Petković iz ambulante “Pet komba”, uspeo je da izvuče dijabolu iz ranjene ptice, a oporavak će, zbog ozbiljnosti povrede, trajati nešto više od mesec dana, objavili su iz udruženja ZOO Planet.

Ljudska zloba ne prestaje, a pogotovo kada su u pitanju nevina i korisna bića. Kome je smetala ova prelepa ptica pa joj je naneo ovakvo zlo?, pitaju se u ZOO Planetu.

Roda je imala otvoren prelom desnog krila, smrskane kosti i polomljen vrh kljuna.

“Verovatno će morati da se amputira krilo i na žalost nikada više neće moći da poleti” napisali su na svojoj Fejsbuk stranici.

Šansa da poleti postoji

“Doktor Bane Petković iz Ambulante Pet Konba je jutros pregledao i operisao rodu i donirao pregled, rendgenske snimke i operaciju krila. Roda je sada dobro, probudila se iz anestezije i sada sledi oporavak”, objavili su iz Udruženja ZOO planet najnovije informacije.

Na fotografijama možete videti da je locirana i izvučena dijabola kojom je pogođeno krilo a roda ima dva preloma na krilu i ugrađene su joj dve šipke.

“Po prognozi veterinara, kosti bi trebale da srastu za mesec dana i roda će, nadamo se, moći ponovo da koristi krilo ukoliko tok oporavka bude po planu. Roda će biti pod terapijom i potrebna je kvalitetna hrana i nega kako bi se oporavljala u što boljim uslovima i imala najbolju moguću negu”, kazali su u udruženju koje se bavi zaštitom životinja.

Ukoliko želite da pomognete našem udruženju da se rodi a i drugim zbrinutim životinjama obezbede što bolji uslovi i nega možete donirati sredstva na žiro račun Udruženja ZOO Planet: 105-22423-78, svrha uplate: pomoć za rodu

Hvala što pomažete da zajedno stvorimo najbolje uslove zbrinutim životinjama u ZOO kutku, istakli su.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com