Društvo

„Zoo Planet“ iz Niša došao na orignalnu ideju kako bi obezbedio hranu za životinje: Jahanje kao poklon za 8. mart

Udruženje „Zoo Planet“ iz Niša koje zbrinjava napuštene i povređene domaće i divlje životinje došlo je na originalnu ideju kako bi obezbedilo novac za nabavku hrane za životinje o kojima brinu, a trenuto ih je više od 180.

„Zoo Planet“ ponudio je poklon vaučere za rekreativno i terensko jahanje za predstojeći 8. mart.

Prema rečima predsednika „Zoo Planeta“ Dušana Stojanovića veliki broj životinja zbrinutih u „Zoo kutku“ u selu Kamenica kraj Niša, izuzskuje svakodnevno velike količine hrane, pa se udruženje snalazi na različite načine za donacije, a vaučeri za jahanje su jedan od načina.

Foto: B.LJ.

„Trenutno su nam potrebni ovas, suncokret, ječam i pšenica, ali i voće i povrće, šargarepe, cvekla, banane, spanać, narandže i mandarine. Potrebna nam je i piljevina za prostirku životinjama“, istakao je Stojanović.

On je kazao da donacije za koje se dobijaju vaučeri za jahanje za predstojeći 8. mart mogu da budu od 3.000 do 12.000 dinara, ali svakako oni koji žele mogu da uplate i više.

„Za donaciju od 3.000 dinara dobijate vaučer za dve osobe koji sadrži oko 35 minuta jahanje do spomen parka Čegar. Za donaciju od 4.000 dinara dobijate poklon vaučer jahanja za dvoje do Srećkovog vrela, što je oko jedan sat i 15 minuta. Za donaciju od 6.000 dinara dobija se poklon vaučer jahanja za dvoje do Latinske crkve, a to su otprilike dva sata. Poklon vaučer jahanja za dvoje do Dabila, a to je dva i po sata jahanja, dobija se za uplatu donacije od 7.000 dinara. Za donaciju od 12.000 dinara dobija se poklon vaučer jahanja za dvoje do Humske Čuke ili Kameničkog visa, što je oko 5 sati jahanja“, objasnio je Stojanović.

Foto: B.LJ.

Prema njegovim rečima, donacija od 12.000 dinara, za donatore može da znači i poklon vaučer od 10 časova rekreativnog jahanja, a pri tome je trajanje jednog časa 30 minuta.

Udruženje „Zoo Planet“ predstojećeg leta obeležiće 13 godina rada. Njegovi volonteri, a bilo je ih je do sada više od 750 zbrinuli su preko 5.500 napuštenih i povređenih životinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com