DruštvoMoja priča

Znanje, iskustvo i veštine pripadnik specijalne jedinice i padobranske brigade Ivan Mitrović pretočio u knjigu

Nekadašnji starešina 63. padobranske brigade, profesionalni vojnik i pripadnik protivterorističke jedinice “Kobre”, sa velikim iskustvom u obezbeđenju naših i stranih državnika Ivan Mitrović, izdao je svoju prvu knjigu “Borbena intuicija i veština samoodbrane”. On se kroz profesionalni rad upoznao sa svim opasnostima sa kojima može da se sretne i pripadnik vojske, policije, obezbeđenja, ali i svako od nas. Znanje i iskustvo je sakupljao i analizirao i sve to pretočio u knjigu, u kojoj kaže da se mogu naći razne teme koje će biti čitaocima od koristi.

Čitalac može saznati metode borenja, upoznati se sa preventivnim radnjama u cilju zaštite života, zdravlja i imovine, ali i razvoju mentalne energije i borbene intuicije koja nije važna samo za borenje već i za rešavanje mnogih životnih situacija.

“Pored životnog ritma na koji smo svi mi navikli, tu su i opasnosti sa kojima možemo da se sretnemo. Knjiga nam upravo daje odgovore na koji način možemo da otklonimo te opasnosti, ali i na koji način da delujemo preventivno”, kazao je Mitrović Niškim Vestima.

Sve metode koje su opisane u knjizi u skladu su sa Zakonima Republike Srbije, ističe nekadašnji vojnik i autor knjige.

“Knjiga nam pruža odgovore i kako da prepoznamo govor tela napadača. Šta može da uradi muškarac, žena, dete. Neke detalje knjige mogu da koriste i pripadnici specijalnih snaga, ali i da se upoznaju sa pravilima i mogućnostima oni koji možda žele da angažuju privatno obezbeđenje”, rekao je on.

Čitalac će u knjizi sigurno da vidi jedno interesanto znanje, iskustvo i veštine koje poseduje Ivan Mitrović. Imao je sreću da je učio i autogeni trening, koji mu je dosta pomogao u saznanju da nije sve u snagi i veštini, već i kako doći do tog potrebnog mentalnog stanja za rešavanje raznih situacija.

“Ja sam na osnovu ličnog iskustva, s obzirom na to da se bavim autogenim treningom i samohipnozom, u knjizi obradio mentalni mehanizam. Opisao sam na koji način da svako od nas postavi sebi cilj, a zatim na osnovu tog cilja načine na koji da do njega dođe”, rakao je on.

U knizi osim borilačkih veština može da se sazna i šta uraditi usled požara, šta kada vas ujede zmija, usled zemljotresa i drugih prirodnih opasnosti. Istraživao je i kako čovek treba da se hrani i kako da živi, ali i način života i veštine naših slavnih predaka, vitezova.

“Hteo sam da vidim da li postoji neka veza tih ljudi koje mi veličamo sa današnjim pripadnicimaspecijalnih jedinica. Opisao sam šta su radili vitezovi za vreme cara Dušana i koje su to veze tadašnjih boraca i pripadnika jedinica danas.”, rekao je Mitrović.

Na kraju ističe da će kniga imati i svoju promociju za sve zainteresovane čitaoce, 21. oktobra u Domu Vojske. Izdavač je Medivest, sa kojim će naknadno biti dogovoren način prodaje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com