Promo

ZNACI VREMENA: ŠTA JE DUŠA i gde odlazi kada napusti telo? (VIDEO)

Naredno predavanje koje su pripremili predavači Zoran Marcikić i Pavle Runić govori na početku o pojmu duše, šta se zapravo desi sa dušom čoveka kada on više nije živ. Da li postoji neka egzistencija nakon smrti?

Ova tema ne može da se obradi sa nekoliko tekstova, već ovo mora da se objasni kroz nekoliko emisija, zato predavači preporučuju da se u nastavku pogledaju i druge emisije sa ovom temom.

Čovek je spoj tela, materije i duše i to je standardo mišljenje, ali će se u nastavku predavanja to istražiti biblijski.

“Naša dužnost je da istražimo sve što je vezano sa Biblijom sa svim aspektima, cilj je da se predstavi Biblijsko tumačenje duše i tela”, ističu u emisiji.

Zašto je reč NEŠAMA toliko bitna i šta ona znači, kako se ona prevodi i njoj slične reči. Reč RUAH ima više značenja, ali ima i više tumačenja, bitno je i kako su se ove dve reči kombinovale. Kako se tumače pisanja upravo u predavanju objašnjava Marcikić.

Osnovni smisao je dah ili vetar i to se sve vezuje i ima puno smisla, ističe ovaj predavač.

Reč duša se vrlo često koristi u brojnim tekstovima, ali nam predavači skreću pažnju na posmatranje ovih pojmova. Kroz svakodnevne životne događaje ovi predavači pojašnjavaju tekstove iz Mojsijeve knjige.

Gospodin Runić govori o slučajevima da do 40 dana od nečije smrti, duša luta. On tu govori kakva su verovanja u narodu a sa druge strane postoje objašenja zašto to nije tako.

Na samom kraju predavanja je poruka zašto nema smisla moliti se za mrtve ljude, već je dobro biti zahvalan na prilici da su nam neki nama voljeni ljudi bili bliski.

Za više tekstova posetite traganja.org

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com