Društvo

Značaj primene sporta u dualnom obrazovanju

U Gradskoj kući održan je sastanak predstavnika Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i predstavnika Grada Niša povodom gostovanja prof. Laure Kapraniki sa Univerziteta „Foro Italiko“ u Rimu.

Ona je u okviru EU programa Erasmus+ boravila nedelju dana u Nišu, i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja održala niz predavanja za profesore fakulteta i studente master i doktorskih studija.

Profesorka Kapraniki je renomirani stručnjak u oblasti dualnog obrazovanja i dualnih karijera sportista, savetnik je evropskog parlamenta za dualne karijere i učesnik većeg broja projekata u oblasti dualnog obrazovanja.

Na sastanku koji je organizovala pomoćnica gradonačenika Marina Kostić, prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika za sektor ekonomskog razvoja Goran Milosavljević, predstavnica Regionalne privredne komore u Nišu Jelena Čvorović, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Školske uprave u Nišu Marija Ćirić, predstavnica Sekretarijata za omladinu i sport Vesna Stojanović, Sekretarijata za obrazovanje Suzana Jovanović kao i predstavnici Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, prodekan za nastavu prof. dr Mirsad Nurkić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, doc. dr Nenad Stojiljković i profesori dr Petar Mitić, dr Nemanja Stanković i dr Mladen Živković, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Ovom prilikom predstavljeni su primeri dobre prakse u oblasti dualnog obrazovanja u Evropskoj Uniji, projekti koji su finansirani iz fondova EU, a koji su isključivo posvećeni razvoju dualnog obrazovanja. Profesorka Laura Kapraniki ukazala je na značaj primene sporta u dualnom obrazovanju i pohvalila kadrovski potencijal Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, ali i istakla važnost iskazane spremnosti lokalne samouprave da podrži razmenu znanja i iskustava radi implementacije istih u sistemu obrazovanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button