Društvo

Zlatnog vaterpolistu Savu Ranđelovića Grad Niš nagradio sa 300.000 dinara

Član vaterpolo reperezntacije Srbije, Nišlija Sava Ranđelović biće nagrađen sa 300.000 dinara za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama održanim u Parizu, odlučeno je na današnjoj sednci Gradskog veća.

Nagrada će biti isplaćena iz budžeta Grada Niša na predlog Sportskog saveza tog grada, a posredstvom Uprave za društvene delatnosti. Ranđelović je, rečeno je na sednici Gradskog veća, sportsku karijeru započeo u vaterpolo klubu „Nais“, a sada je jedan od najboljih sportista grada.

Poznati vaterpolista u Niš je doneo tri zlatne medalje sa evropskih prvenstava, jednu zlatnu medalja sa svetskog prvenstva i tri olimpijska olimpijsko zlata.

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović rekao je novinarioma da je pravo zadovoljstvo da grad može na neki način da da svoj doprinos za razvoj vaterpola.

„Ovo je prilika da pokažemo koliko nam vaterpolo u Nišu znači, ali ne samo vaterpolo već sport uopšte. Ovo je način da učimo decu pravim vrednostima, da se bave sportom, da budu društveno aktivni, da manje vremena provode pored mobilnih telefona i da kroz sport grade i sebe i svoju bolju budućnost“, izjavio je Pavlović.

Za Ranđelovića će večeras u niškoj Gradskoj kući biti organizovan prijem, a novi gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović pozvao je građane da takođe dođu na prijem i pozdrave niškog olimpijca.

Prijem za Ranđelovića biće organizovan večeras u Gradskoj kući od 18:45.

@niskevesti.rs Član vaterpolo reperezntacije Srbije, Nišlija Sava Ranđelović biće nagrađen sa 300.000 dinara za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama održanim u Parizu, odlučeno je na današnjoj sednci Gradskog veća. #gradskovece #Niš #savarandjelovic #gold #olimp #games #Sr ♬ original sound – Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com