Kultura

Zlatnik cara Konstantina za folklorce iz devet zemalja

U Nišu se održava 12. Međunarodni studentski festival folklora koji je okupio preko 300 folkloraša iz osam zemalja počev od Južne Amerike do Indonezije, a juče je za njih u Oficirskom domu priređen prijem. Goste iz dalekih zemalja je primio gradonačelnik Niša i uručio im zlatnike sa likom cara Konstantina poželevši im dobrodošlicu u grad na Nišavi sa željom da iz njega u svoje domovine ponesu najlepše uspomene, ali i puno novih prijateljstava.

„Festival su otvorili veličanstvenim koncertom u niškoj Tvrđavi, a sutra će obići turističkim autobusom sva značajna mesta u Nišu u okviru turističke ture, upoznati se bliže sa kulturno-istorijskim nasleđem i lepotama našeg grada“, kazao je Bulatović.

Gradonačelnik je ugostio delegacije folkloraca iz Rusije, Bugarske, Slovenije, Indonezije, Meksika, Poljske, Severne Makedonije, Turske i Rumunije.

„Festival se nastavlja koncertima u Vladičinom Hanu, Knjaževcu, Ćupriji, Beloj Palanci i Ražnju. Predstavljamo jugoistočnu Srbiju, kulturu našeg naroda i ono što predstavlja i čini srpski identitet, a to je naša narodna pesma i tradicija“, kazala je Dragana Petković, direktorka SKC-a.

Ona je najavila završni koncert koji će se održati 20.jula u 20,30 sati u praku Sveti Sava.

„Za naše Nišlije priredićemo još jedan defile tog dana u Obrenovićevoj ulici, a na završnom koncertu gosti će sa AFA „Oro“, koji je domaćin festivala, odigrati zajedno jedno veliko srpsko kolo“, kazala je Dragana Petković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com