Društvo

ZLATNA SRETENJSKA medalja za zasluge niškom doktoru

Dr Stevan Stanišić dobio je Zlatnu Sretenjsku medalju za zasluge, za ovu godinu.

Lekar koji je uvek bio u prvim redovima borbe za svoje pacijente, skroman i tih, vredan i pozrtvovan, lekar koji u tišini i bez svetla pozornice radi svoj posao. Lekar koji je dobio koronu tako sto je hitno morao da uđe u odeljenje intenzivne nege da reanimira pacijenta obolelog od korone i zbog hitnosti nije imao vremena da obuče skafander i zašiitnu opremu. Život pacijenta mu je bio važniji od njegovog, kaže njegov kolega Dragan Milić.

Lekar koji je bio sve vreme u skafanderu zbog čega ga mnogi, pa ni mediji nisu mogli da vide i prepoznaju.

“Drago mi je da, ipak, država ume da prepozna svoje prave junake koji svoju poziciji ne stiču i ne dobijaju laktanjem već znanjem i požrtvovanjem. Dr Steva Stanišić je svakako i najedukovanije lice da vodi bitku protiv korone jer je jedini lekar u Srbiji koji ima dve specijalizacije: infektolog i anesteziolog. Kolegi Stanišiću čestitam na značanom priznanju a Klinika za infektivne bolesti i KC Niš i naš Grad imaju čime da se ponose”, završio je Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com