Sport

“Zlatna rukavica” posle dve decenije na Čairu

Tradicionalni međunarodni turnir “Zlatna rukavica” biće održan od 28. novembra do 1. decembra na Čairu, pod pokroviteljstvom grada Niša.

Ova sportska manifestacija, koja traje već 61 godinu, okupiće više od 80 boksera iz celog sveta. Reč je o značajnom bokserskom turniru sa istorijom koju su ispisivali osvajači ovog trofeja, značajna imena i našeg i međunarodnog boksa.

Niš će biti domaćin nacionalnih reprezentacija 25 zemalja, istaknutim stručnjacima i legendama ovog plemenitog sporta. Finalni meč šampiona na programu je 1. decembara, a organizatori najavljuju spektakl kakav Čair još nije video.

Niš to zaslužuje, tim pre što je to grad koji je godinama imao šampione u ovom sportu, od Čelika Stankovića, Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića i brojnih drugih. S druge strane, poslednji turnir je na Čairu bio pre 21 godinu, pa je i želja publike da uživa u mečevima velika. Uveliko se pripremamo, imamo zajedničke treninge sa najboljim bokserima Rusije i možemo da kažemo da imamo tim za pobedu”, saopštio je Bokserski savez Srbije.

Boje Srbije na turniru u Nišu braniće Veljko Gligorić, Nenad Momirski, Petar Stošić, Velibor Pucar, Sandro Poletan, Nikola Stevanović, Veljko Ražnatović, Petar Prokić i Vladan Babić. Srpskom timu će se prdružiti i Dušan Janjić koji se nalazi u Novosibirskom koji predstavlja Srbiju na Saboru borilačkih sportova Rusija – Srbija.

U žiriju “Zlatne rukavice” biće nekadašnji šampioni srpskog i jugoslovenskog boksa Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, braća Tadija i Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Ace Rusevski i Damir Škaro.

Kvalifikacione borbe su na programu 28. i 29. novembra u maloj i velikoj sali hale “Čair”, polufinalni mečevi 30. novembra, a dan kasnije finalne borbe koje počinju u 19 sati.

Ulaz na sve mečeve je besplatan. Pokrovitelj turnira je grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com