Društvo

Zlatna medalja za izuzetne zasluge u sprečavanju širenja kovida 19 profesoru dr Borisu Đinđiću

Povodom proslave Dana državnosti u znak sećanja na 15. februar 1835, kada je donet Sretenjski ustav, kao i 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tradicionalno je uručio nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i instituacijama.

I ove godine, jedno od priznanja, pripalo je lekaru Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Ove godine Zlatnu medalju za izuzetne zasluge u sprečavanju širenja kovida 19 dobio je profesor dr Boris Đinđić, specijalista interne medicine u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, načelnik kovid stacionara u Kovid bolnici Kruševac.

Profesor Đinđić rođen je 1970 godine u Kruševcu. Radi kao profesor na Institutu za patofiziologiju, Medicinskog fakulteta u Nišu i kao internista na Klinici za Kardiologiju UKC Niš. Doktorsku disertaciju iz oblasti lipidologije i dijabetologije odbranio je na Medicinskom fakultetu u Nišu. Predavač je na predmetima „Medicinska informatika“, „Patofiziologija“ i „Uvod u metodologiju naučnoistraživačkog rada“. Dobitnik je Jubilarne nagrade Srpskog Lekarskog Društva u Nišu za izuzetan doprinos razvoju medicinske nauke i struke i Jubilarne nagrade povodom 50 godina postojanja Medicinskog fakulteta u Nišu za poslove uređivanja i izdavaštva.

Prof. Đinđić je predsednik Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju , autor je većeg broja radova i poglavlja u stručnoj literaturi, a od 2010. godine je urednik časopisa Acta Medica Medinae čiji je izdavač Srpsko lekarsko društvo.

Od početka pandemije, prof.Đinđić je jedan od lekara UKC Niš koji radi sa pacijentima obolelim od kovida.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com