Društvo

Zlatara Stanimirović i GO Medijana nagradili najbolje srednjoškolce

Zlatara Stanimirović i Gradska opština Medijana nagradili su, treću godinu zaredom, učenike generacija, u školskoj 2019/2020. godini, srednjih škola koje se nalaze na teritoriji ove Gradske opštine. Najbolji učenici od Zlatare Stanimirović na dar su dobili “blistere”, brilijante, kao nagradu za dosadašnji uspeh i podstrek za dalji rad i školovanje.

Na ovaj način Zlatara Stanimirović, kao društveno odgovorna firma, brine o budućnosti i deci, navela je Lidija Stanimirović, vlasnica Zlatare Stanimirović.

“Svake godine organizujemo jedan lep gest, organizujemo poklone najboljim učenicima srednjih škola i najboljim učenicima osnovnih škola, ove godine to su srednoškolci sa teritorije GO Medijana, a ima ih trinaest. Ovo je i želja da budu i dalje tako lepi, uspešni i da nas vode u svetliju budućnost. U pitanju su “blisteri”. U “blisterima” se nalaze brilijanti, simbolično za brilijantsku generaciju”, rekla je Lidija Stanimirović.

Foto: P. V.

Škole su odredile učenike koji su poneli zvanje đaka generacije na osnovu postignutih rezultata, a koji su ovom prilikom nagrađeni.

“Prihvatili smo pruženu ruku Zlatare Stanimirović pre tri godine i nastavljamo tu tradiciju i ove. Potrudićemo se za narednu godinu proširimo i da u isto vreme budu dodeljivane nagrade i osnovcima i srednjoškolcima sa Gradske opštine Medijana. Na ovaj način najveća niška opština pokazuje društvenu odgovornost na delu, jer lokalna samouprava treba da sarađuje sa preduzetnicima koji posluju na njenom području. Ove godine smo se pridružili i u organizaciji Vidovdasnke akademije i obezbedili smo 30 knjiga za najbolje osnovce i srednjoškolce sa teritorije GO Medijana”, poručila je Dušanka Stanisavljević iz GO Medijana.

Učenicima ističu da im ovakav vid pažnje veoma znači, govori da su na pravom putu i daje podstrek za nove uspehe.

“Pored toga što sam bila odličan učenik učestvovala sam i na raznim takmičenjima iz oblasti programiranja i robotike i redovno sam osvajala nagrade. Jedna ovakva nagrada i dešavanje dobra je prilika da se svi mi, koji smo učinili nešto u svom školovanju predstavimo i pokažemo šta sve možemo”, izjavila je Jelena Zdravković iz Elektrogehničke škole “Mija Stanimirović”.

Da su ovakve nagrade vetar u leđa mladima, saglasan je i Aleksandar Trandafilović, đak generacije Prehrambeno-hemijske škole u Nišu.

“Za mene je ova nagrada jedan veliki dobitak, jer sam se borio četiri godine da budem đak generacije i uspeo sam u tome”, rekao je Aleksandar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com