DruštvoVideo

Život se vraća u normalu. Niške pijace prepune i prodavaca i kupaca (FOTO+VIDEO)

Nakon što više od mesec dana niške pijace nisu radile zbog koronavirusa, život se na ovim mestima gde pazare naši sugrađani vratio u normalu. Na život sa koronom nas podsete samo maske i ograđene tezge. Broj ljudi, i kupaca i prodavaca, isti kao i pre zabrane.

Prema navodima direktora JKP “Tržnica” Niš Gorana Đorđevića rad pijaca se vratio u normalu. One rade punim kapacitetom. Broj zakupaca je isti kao i pre vanrednog stanja.

“Zadržali smo praksu koja je važila i u vreme vanrednog stanja. Sve tezge su i dalje obavijene providnom streč folijom. Naša ideja je da kupci ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa proizvodima i na taj način smanjimo rizik od mogućeg širenja virusa”, kazao je Đorđević.

[meta_gallery_slider]

Mi ne možemo da ih nateramo, ali možemo da apelujemo na prodavce, ali i na kupce, da nose maske i tako zaštite i sebe i druge. Posebne mere su bile preduzete u prostorijama gde se prodaju mlečni proizvodi.

“Na pijacama su i dalje postavljena dezinfekciona sredstva. Sve mere su preduzete da onaj koji dolazi na pijacu bude što sigurniji”, istakao je Đorđević.

Nišlije trenutno mogu da se snabdevaju na 14 pijaca, od toga su četiri velike u koje gravitira veliki broj ljudi. Ostale su manje, ili su sa nekoliko tezgi, poput pijaca u Brzom Brodu i drugim naseljima.

POGLEDAJTE ANKETU NIŠKIH VESTI. ŠTA KAŽU KUPCI, A ŠTA PRODAVCI?

ANKETA NIŠKIH VESTI: Nišlije se uželele pijace (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com