Promo

Život posle smrti – Verovanje drevnih civilizacija i učenje Biblije (VIDEO)

Na temu „Život posle smrti – Verovanje drevnih civilizacija i učenje Biblije“ u emisiji koja sledi govore već poznati predavači Zoran Marcikić i Pavle Runić a ovog puta pojavljuje se i profesor Dragan Grujičić.

Najveći uticaj na hrišćanstvo je došlo iz grčke filozofije, ovom tvrdnjom počinje emisija gde se podvlači da je duša živo telo.

Komunikacija sa mrtvima je postojala u Egiptu. A šta zapravo stoji iza nošenja hrane na groblje objašnjeno je u emisiji koja sledi. Grčka kroz filozofsi sistem daje opravdanje za nešto što je mistično.

Konceptom duše bavio se i Platon te se predavači trude da gledaocima predstave upravo njegovo razmišljanje i pojavljivanje aili i preplitanje kultova. Kod Platona je pitanje duše, je pitanje spoznajne teorije , krenuo je od pitanja – Kako znam da znam? UTISCI – Jedno su čulni utisci, koji su po Platonu varljivi i tada se dolazi do vere, a postoje i nematerijalni utisci, to se dešava na nivou uma. Platon tu kaže da e dešava sa brojevima, a kada dođeš do nivoa i principa to je vrhunac.

„Biljke imaju dušu“, ova tvrdnja može da se čuje i ovom razgooru tri predavača.

Biblijsko učenje ističe da – Nisu hrišćani koji ne veruju u vaskrsenje a gde je tu grčko učenje. Upravo učenje o duši pomaže da bolje razumemo današnje pojave. Bog je dao jednaku vrednost i fizičkom i duhovnom, jer ako fizički niste dobro nećete ni psihički biti mirni.

Avgust je završna tačka i ekspanzija učenja o duši, on je napravio najbolju simbiozu Platonizma i hrišćanstva.

Predavači nakon ove emisije najavljuju i naredna predavanja koja će predstaviti neka nova istraživanja na temu duše čoveka. Pratite i Youtube kanal „Traganja za istinom“ za više predavanja.

Za više tekstova posetite traganja.org

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com