Kultura

„Život je kabare“ zatvara sezonu u Narodnom pozorištu

Muzičko scenski performans „Život je kabare“ biće izveden 11. juna na sceni Narodnog pozorišta. Time će ova ustanova kulture zaokružiti devetomesečnu sezonu koja je po mnogo čemu bila specifična, ali i veoma uspešna.

„Biće to tačka na „i“. Time završavamo još jedan lep period druženja sa vernom niškom publikom, na našim „daskama“. Oprostićemo se, ali samo do septembra, kada i nas i ljubitelje pozorišta očekuju nove avanture“, kaže Ivana Nedović glumica koja će leto, kaže, provesti malo se odmarajući a malo radeći u Sceni off teatra.

 

Glumce Narodnog pozorišta u Nišu ovog meseca očekuje Festival komedije „Gola mesečina“ koji se održava u Skoplju 20. juna, gde će nastupiti sa svojom najigranijom predstavom „Gospođa ministarka“ reditelja Dušana Jovanovića. Poslednji put Narodno pozorište Niš je na ovom Međunarodnom pozorišnom festivalu učestvovalo sa predstavom „Žorž Danden“ 2016. godine.

„Život je kabare“ premijerno je izveden u Noći muzeja koja je ove godine zabeležila rekordan broj posetilaca. Ako je suditi po broju onih koji su videli ovaj performans, Narodno pozorište je imalo najbolji program na manifestaciji.

„Napravili smo odličan izbor numera, što su Nišlije u Noći muzeja nagradile ogromnim aplauzom. Sala je bila prepuna, što je san svakog glumca. Dobar deo publike je stajao u foajeu, jer nije bilo mesta u sali. Ljudi su pevali zajedno sa nama,  uživali su oni, ali i mi na sceni. Ova repriza biće naš poklon njima“, kaže mladi glumac Uroš Milojević.

Pored Ivane i Uroša Nišlije će imati još jednu priliku da uživa u nastupu Maje Vukojević Cvetković, Aleksandra Marinkovića, Aleksandra Krstića, Stefana Mladenovića i Miloša Unića.

Glumci-pevači izvešće numere iz mjuzikla Kosa, domaćeg filma Balkan ekspres, brodvejskog mjuzikla Sav taj džez, pozorišne predstave Cigani lete u nebo, kao i numere iz Diznijevih dugometražnih crtanih filmova. Prava poslastica za sve posetioce biće domaći klasici Ljubav i moda iz istoimenog filma, Zvižduk u osam, Devojko mala…Muzičku podršku na sceni pružiće Teatar bend, a program počinje u 20 časova.

Narodno pozorište u Nišu priključuje se akciji pomoći mladom niškom novinaru Aleksandru Nikoliću.

Kutija za dobrovoljne priloge biće postavljena u foajeu Narodnog pozorišta 11. juna pre početka izvođenja performansa “ŽIVOT JE KABARE”.

Poslenici ove ustanove kulture pozivaju sve da dođu u pozorište i pomognu Aleksandru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com