Društvo

Živkovići i posle požara muče muku sa otpadom koji je u prizemlju dovlačio njihov komšija

Problem porodice Živković iz Niške Banje, koja i posle požara muči muku sa otpadom koji je u prizemlju kuće i dvorištu dovlačio njihov komšija i dalje nije rešen. Oni kažu da su se obraćali svim inistutucijama, ali pomoći nema.

Prizemlje kuće je 1999. godine kupio deka koji je u Niš stigao nakon što je stekao penziju u inostranstvu. Živeo je potpuno sam. Živkovići su kada su primetili da sakuplja otpad obavestili Komunalnu inspekciju. Oni bi došli, napisali kaznu, a on bi je platio jer je devizni penzioner. Kazna ga ne bi opametila, već je nastavljao dalje. Deka je preminuo, a prizemlje kuće koja je u njegovom vlasnišvu i dalje je pretrpano otpadom. Smeće nije samo u kući, već i u dvorištu koje je on držao pod katanac. Tako se mogu naći dva stara automobila, iako on nije bio vozač, stari nameštaj, plastične flaše, drugi delovi nameštaja, ali i kartona i drugog papira.

„Probali smo da na neki način rešimo problem uz pomoć institucija, jer problematičan deo koji se nalazi u kući ne pripada nama. Dok je čovek koji je bio živ pokušavali smo da ukažemo na problem, ali nismo uspeli. On je bio sam, imao je 90 godina, teško se kretao, videli smo da je teškio i živeo. Živeo je bez vode jer mu je bila isključena. Pokušali smo sa Centrom za socijalni rad kako bi ga zbrinuli, a s obzirom na to da je bio devizni penzioner ne bi bio nikome na trošak, a kao i svaki čovek zaslužio je da se neko o njemu brine jer je bilo nehumano kako je taj čovek živeo. Pokušali smo i sa različitim inspekcijama, čak i sa ombudsmanom. Svima smo se obraćali da se ovo smeće počisti“, rekla je Marija Živković vlasnica prvog i drugog sprata kuće.

Ona je podsetila da su upozoravali i da postoji opasnost od požara, ali nije vredelo. To se i dogodilo. Vatra je buknula, a deka je zahvaljujući upravo ljudima koji žive u isoj kući spašen sigurne smrti. Nažalost preminuo je nekoliko dana posle požara.

Deke nema, ali je smeće ostalo, a sa njim i pacovi koji se množe. Vlasnici drugog dela kuće ne znaju šta će, ali znaju da je teško živeti u ovakvim uslovima. Ostaje im da se nadaju da će se ipak naći neko ko je nadležan i ko će rešiti ovaj ekološki problem.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button