Društvo

Žitelji Vojvode Putnika traže još jedan pešački, kažu svakodnevno se pretrčava na sve strane

Mladen Stanković koji živi u ulici Vojvode Putnika i svakodnevno je nebrojeno puta pređe, misli da je upravo kod “vulkanizera” potreban jedan pešački, kako stanari obližnjih kuća ne bi ovu frekventnu ulicu pretrčavali na sve strane. Kaže samo je pitanje dana kada može da se desi nešto loše.

Nama žiteljima Vojvode Putnika potrebna je pomoć vas medija, počinje priču za NIške Vesti ovaj Nišlija koji traži pomoć da se njihov problem sagleda.

“Moramo da apelujemo na nadležne da se u ulici Vojvode Putnika negde ispred vulkanizera iscrta pešački prelaz jer ima mnogo ljudi a pogotovo nas roditelja kojima je on neophodan. Potreban nam je ovaj pešački da možemo da pređemo ulicu kada odvodimo decu u vrtić ali i kada se oni sami vraćaju kući iz škole. Ima jedan pešački tu u blizini ali je udaljen par stotina metara niže…Mislim da je ovde potrebniji”, kaže Stanković.

Crtanje pešačkog bi svima bilo od velike pomoći a i sprečila bi se neka moguća nezgoda, pojašnjava Stanković.

“Svedok sam svakodnevnog pretrčavanja kolovoza baš na ovom mestu od strane žitelja kraja ali nažalost i nas roditelja sa decom”, završava Stanković.

Svaka inicijativa pa i ovog tipa treba da pođe iz Gradske opštine gde pripada ulica. Izlazi se na teren, procenjuje problem a onda i alarmira javno preduzeća koje je zaduženo da pomogne oko rešavanja problema. Zahtev prema opštini sa potpisom stanara je prvi naredni korak.

Foto: Mladen Stanković

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com