Lica Niša

Žitelji Trošarine traže postavljanje javnog toaleta na parkingu

Žitelji Trošarine traže postavljanje javnog toaleta za posetioce Ćele kule i ostale korisnike ovdašnje okretnice i parkinga. Kažu da godišnje bezmalo 40.000 ljudi poseti Ćele kulu u Nišu, pa je javni toalet preko potreban. Oni upozoravaju da u nedostatku javnog, veoma često se za te svrhe koristi parking i prostor oko njega.

 

Svi autobusi i automobili koji ih dovezu dovde parkirani su na ne baš prostranom parkingu smeštenom na desnoj obali Gabrovačke reke, između glavne gradske saobraćajnice s jedne i pruge s druge strane, koji je ujedno i okretnica za autobuse gradskog saobraćaja i taksi stanica, ističu stanovnici ovog dela grada.

Upozoravaju i da je sa četvrte strane parkinga niz lokala male privrede, ali i mnoge Nišlije ovde parkiraju svoje automobile, posebno kada je radni dan i odavde nastavljaju autobusom pa su kola na parkingu do kasnog popodneva.  Saobraćajni kolaps je kažu samo jedan od problema sa kojim se svakodnevno suočavaju.

“Problem na koji ovoga puta želimo da ukažemo, jeste da smo svedoci svakojakih scena na samom parkingu i oko njega, a sve zbog nepostojanja javnog toaleta. Ovaj problem je izraženiji ove godine pošto su stanovnici Srbije zbog korone više putovali po svojoj zemlji nego inače”, kazali su meštani Niškim Vestima.

S jedne strane, u pitanju su turisti, koji s pravom očekuju mogućnost da odu u toalet posle dužeg putovanja, bez obzira na to da li su došli autobusom ili posle višesatnog obilaska grada peške, a s druge, tu su i vozači gradskih autobusa i taksija, koji čitav radni dan provedu u svojim vozilima.

“Svi oni su dovedeni u jako nehumanu situaciju, pa građani koji se opravdano žale na sve one scene i njihove posledice koje nastaju zbog nepostojanja javnog toaleta, ne smatraju njih za glavne krivce. Ali zato smatraju da s punim pravom traže rešavanje ovog problema”, navode stanovnici Trošarine.

Ovaj problem se, ima li dobre volje i glasa razuma, vrlo efikasno može rešiti, privremeno – postavljanjem barem jednog mobilnog toaleta, smatraju. Ukoliko se krene u rešavanje ovog pitanja dugoročno, oni predlažu da svakako valja razmisliti o izgradnji pristojnog toaleta sa nekoliko česmi gde se mogu osvežiti i oni kojima toalet nije neophodan, a došli su da obiđu naš grad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com