Društvo

Žitelji Stočnog trga traže stalnu policijsku zaštitu

Oko 200 Nišlija iz naselja Stočni trg, kao i vlasnici sedamnaest preduzeća koja rade u tom delu Niša, potpisali su peticiju u kojoj traže policijsku pomoć i stalni video nadzor jer se ne osećaju bezbedno.

Meštani kažu da proževljavaju pravi teror od maloletnih Roma koji u tom delu Niša pljačkaju vozače i maltretiraju prolaznike. Oni tvrde da su problemi počeli pre desetak godina kada su u ovu romsku mahalu počela da se doseljavaju izbegla i raseljena lica.

Maloletnici su uglavnom iz hraniteljskih porodica, a za pljačku su imali uigranu organizaciju. Na putu, u asfaltu, bi iskopali  rupe kako bi vozači morali da uspore. Najmlađi bi se bacili pred vozilo glumeći da su povređeni, a kada bi vozač izašao iz automobila da pruži pomoć, stariji su iz auta odnosili sve što im je bilo pri ruci. Isti problem imale su i firme koje posluju u ovom kraju, jer je bilo nemoguće istovariti robu.

Do revolta meštana ovog kraja došlo je za Uskrs, 14. aprila,  kada je oko 22 sata pretučeno troje maloletne dece o čemu se Niške Vesti pisale.

Nakon tog događaja usledila je opsežna akcija policije u kojoj je identifikovano desetoro dece  starosti od 12 do 17 godina koja su učestvovala u ovom događaju. U Višem javnom tužilaštvu u Nišu  očekuju da im iz policije stignu krivične prijave protiv ovih maloletnika koji su svi romske nacionalnosti, a čiji je vođa identifikovan kao I.I. , star 20 godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com