Društvo

Zimska služba spremna. Nove mašine čekaju sneg

U JKP “Mediana” održana je tradicionalna smotra zimske službe. Prema rečima direktora ovog preduzeća Dragoslava Pavlovića, Medijana je ove godine spremnija nego ikad za predstojeću zimu. Obezbeđeno je ukupno 18 vozila i 15 ekipa koje će dežurati 24 sata, kao i 1800 tona soli.

Obnovljen je vozni park, tako da će moći da se očiste i glavne saobraćajnice i ulice trećeg i četvrtog prioriteta.

Dragoslav Pavlović, direktor JKP “Mediana”

“Mi imamo šest novih vozila, koji su sa velikim kapacitetom i modernim novim raonicima. Ona mogu da nose veće količine soli. Planiramo da kada padne sneg parlalelno dva vozila rade na svim velikim bulevarima i da ta vozila služe za čišćenje velikih ulica i saobraćajnica u gradu. Mediana je nabavila i male auto čistilice, kombinovane mašine koje leti služe za pranje i čišćenje javnih gradskih površina, a zimi će čistiti one uske ulice u koje nikada do sada naša mehanizacija nije mogla da uđe”, istakao je Pavlović.

Ove sezone Štab zimske službe vodiće gradski većnik Miroslav Đokić.

“Slika govori više od reči, izuzetno je lepo videti ovaj broj mašina. Dobro je to da Mediana ima kapaciteta da svake godine nabavlja mehanizaciju, to nam daje nadu da ćemo da imamo organizovaniju Zimsku službu. U tom radu moramo da imamo bolju koordinaciju između svih gradskih preduzeća, kako bi mogli što efikasnije da očistimo naše ulice od snega”, rekao je gradski većnik Miroslav Đokić.

Foto: printscreen RTV Belle amie

Rad zimske službe će biti organizovan 24 časa dnevno uključujući i dane vikenda i praznike.

“Nabavljeno je 1800 tona soli, takođe imamo određenu količinu kalcijum-hlorida za tečno posipanje. Ukoliko zima bude duža i sa padavinama nabavićemo i nove količine tako da neće biti problema sa agregatima za čišćenje snega”, kazao je novinarima Ljubiša Janković, direktor sektora odravanja higijene i dodao da će so biti podeljena i skupštinama stanara.

Prva sednica operativnog štaba zimske službe najavljena je za četvrtak, 12 novmebra kada će da se utvrdi tačan program čišćenja prirotitteta ulica prvog, drugog i trećeg reda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com