Sport

Zimonjić: Žao mi je što Čair nije bio pun (VIDEO)

Teniska reperezentacija SAD izborila je plasman u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa. Srpski teniseri poraženi su u prvom kolu od selekcije SAD sa 0:3.

Prvog dana su Laslo Đere i Dušan Lajović izgubili od Sema Kverija i Džona Iznera.(0:2)

Američki dubl Rajan Herison i Stiv Džonson pobedili su drugog dana takmičenja srpski par Nikolu Milojevića i Miljana Zekića, koji su prvi put igrali za reprezentaciju i to rezultatom – 6:7 (3), 6:2, 7:5, 6:4.

Srpski igrači kažu da su dali sve od sebe da Srbiji donesu bod.

“Dobili smo dobre informacije od selektora i bili smo pripremljeni. Velika je razlika u našem rangu. Segmenti igre su išli gore dole. Žal za pobedom ostaje”, rekao je srpski reprezentativac Miljan Zekić.

Foto: Niške Vesti

“Znali smo šta nas čeka. Prvi put smo igrali za reprezentaciju. Sjajno smo ušli u meč, hladne glave. Prikazali smo dobar tenis i dali sve od sebe”, rekao je Nikolu Milojevića.

Američki teniseri jednoglasno potvrđuju da nisu iznenađeni dobrom igrom srpskih repezentativaca.

“Nismo iznenađeni njihovom dobrom igrom, znali smo da tvrdo igraju, mada smo mi mogli da igramo i bolje”, rekao je Rajan Herison.

Foto: Niške Vesti

“Znali smo da će igrati odlično jer igraju kod kuće, pričali smo pre same igre o njima i pripremali se”, kaže Stiv Džonson.

“Zadovoljan sam kako su igrali moji igrači, pomagali su i verovali jedan drugom. Srećan sam što smo prošli u četvrtfinale i voleli bi da igramo kod kuće, jer smo poslednja dva kola igrali u gostima”, istakao je selektor američkih tenisera Đim Kurijer.

Iako je niška Hala “Čair” drugog dana bila nešto punija nego u petak, selektor Srbije Nenad Zimonjić prokomentarisao je da je šteta što je bilo malo publike oba dana.

“Ne bih ulazio u to što je hala bila prazna. Kad igra reprezentacija, nastupaju igrači koji su najbolji u tom trenutku u zemlji. Jedanaest godina smo u Svetskoj grupi, to je veliki uspeh. Pehovi postoje, što se tiče povreda i to je razlog što zvučnijih teniskih imena trenutno nema u reprezentaciji. Veliki je ovo događaj, i to je dovoljan razlog da se dođe jer su igrali teniseri koji su među trenutno 15 najboljih na svetu i igrao se vrhunski tenis”, rekao je pomalo razočarano Nenad Zimonjić.

On dodaje da su karte za mečeve bile pristupačne.

“Ovo je jedina prilika za naš narod da gleda vrhunski tenis. Ne mislim da su karte bile skupe, iz Teniskog saveza su učinili sve da one budu pristupačne. Neko će lakše da plati četiri puta više za neke strane izvođače nego što će da dođe i nekoliko sati gleda odličan tenis. Žao mi je što je ovako bilo ali bih pohvalio ljude koji su bili. Akustičan je Čair i bilo je lepo”, istakao je Zimonjić.

Trećeg dana takmičenja, u nedelju 4. februara u jedinom meču koji će se igrati, Srbiju će predstavljati Peđa Krstin koji će prvi put zaigrati u dresu reprezentacije, potvrdio je selektor Zimonjić.

https://www.facebook.com/DavisCupTennis/videos/1846925585339787/

 

U ostalim mečevima osmine finala Dejvis kupa rezultati su: Francuska – Holandija 2:1, Japan – Italija 1:2, Španija – Velika Britanija 2:1, Australija – Nemačka 1:2, Kazahstan – Švajcarska 3:0, Hrvatska – Kanada 2:1 i Belgija – Mađarska 2:1.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com