Društvo

Žička ulica u Donjoj Vrežini dobija uličnu rasvetu

Višedecenijski problem osvetljenja u Žičkoj ulici u naselju Donja Vrežina je rešen.

Da i u njihovoj ulici bude postavljena ulična rasveta, meštani Žičke dočekali su posle više od 20 godina. Baterijske lampe i svetiljke kojima su do sada osvetljavali put do svojih kuća odlaze u prošlost.

Montiranje ulične rasvete ekipe Direkcije za izgradnju grada i JP „Parking servis“ započeli su na inicijativu stanara ulice koju su podneli čelnicima Opštine Pantelej. Ostaje još povezivanje na elektromrežu.

Zahvaljujemo se predsednici opštine što nas je primila i što je ispunila obećanje da nam postave osvetljenje. Da nismo obavili taj razgovor ovoga ne bi bilo“, kaže Živorad Josifović koji živi u ovoj ulici.

Foto: T.B.

Nakon razgovora sa građanima kontaktirala sam Direkciju za izgradnju grada i pokrenula njihovu inicijativu da im se postavi ulična rasveta, što je Direkcija pozitivno sagledala. Ulica Žička je na predlog opštine uvrštena u program izgradnje grada Niša za 2021. godinu“ kazala je Nataša Stanković predsednica Opštine Pantelej.

Foto: T.B.

Osim osvetljenja problem je i to što ulica nikada nije asvaltirana. Meštani kažu da preko leta ne može da se živi od prašine, a u kišnom periodu od blata.

Foto: T.B.

Čekamo taj asfalt otkad živimo ovde. Ja konkretno 11 godina, a neke komšije su tu već 20 i više. Imamo obećanje iz opštine da će nam asvaltirati ulicu“, kaže Rade Stanković žitelj Žičke ulice.

Foto: T.B.

Bićemo uporni i za asfalt. Mi prema državi ispunjavamo sve obaveze i očekujemo nešto da dobijemo od države“, kategoričan je Živorad Josifović.

Foto: T.B.

Trenutno se uređuje jedan deo Žičke ulice. Na čekanju je deo koji treba da bude spojen sa ulicom Majora Gavrilovića, koja je takođe ušla u Program za 2021. godinu Direkcije za izgradnju grada Niša. Žička ulica je jedna od 45 na teritoriji opštine Pantelej koje će, prema planu, biti izgrađene ili rekonstruisane ove i naredne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com