Magazin

Ženski challenge kao osmomartovski poklon Nišlijkama

Strelište Malča bilo je minulog vikenda poprište neobičnog takmičenja – prvog Ženskog izazova ili prvog Ženskog challenge, koji je organizovao Safari klub Niš.

Petnaest dvočalnih ženskih ekipa nadmetalo se je u pucanju iz pištolja i puške, u gadjanju lukom i strelom, i prelasku preko zategnutog užeta.

Učesnice takmičenja, a bilo ih je najrazličitijih godina i zanimanja pokazule su zavidno umeće i brzinu, a na kraju je pobedu odneo tim “Bauk” u kome su bile Dragana Moles i Jana Spasić. Drugo mesto pripalo je ekipi gradskog Saveza za rekreativni sport (3), dok su se na trećem mestu našle “Železničarke” za koje su se borile Maja Miladinović i Milica Conić.

Vlasta Stanojević iz Safari kluba Niš rekao je da Ženski challenge predstavlja svojevrsnu čestitku 8. marta damama koje vole esktremne sportove.

On je podsetio da je Safari klub ranije povodom Medjunarodnog dana žena organizovao ženski reli.

“To je naša stara ideja da na ovakav način čestitamo damama 8. mart. Smatramo da su u rekreativnom sportu u gradu zanemarene aktivnosti u kojima učestvuju žene. Mi pokušavamo da damo novi vid sportskoj rekreaciji. Osmislili smo četiri discipline – dve sa oružjem, lukom i strelom i prelaskom preko dva zategnuta užeta. Smatramo da su to aktivnost koja nisu poznate među ženama i da će imati priliku da probaju nešto novo. Da dožive pojačan udar adrenalina, a da sve bude u nekim granicama prihvatljivog i pod kontrolom”, rekao je Stanojević.

Dragana Moles, operska pevačica i članica tima koji je odneo pobedu na takmičenju je kazala da se prijavila na prvi Ženski challenge zato što je takva po prirodi “malo muško, malo žensko”.

“Uvek sam se bavila ekstremnim sportovima. Živim u Rimu i tamo se bavim gladijatorstvom. Instruktor sam gladijatorstva. Žao mi je što ovako nešto nije popularnije u Srbiji. Žene Srpkinje su stvarno ratnice, žene drugih nacija nisu”, rekla je Moles.

Maja Ilić, profesionalni vojnik kazala je da se nije posebno pripremala za takmičenje jer svakodnevno na poslu ima obuku.

“Druga članica mog tima je policajka i prijavile smo se da vidimo koliko smo dobre i u ovome. Pa i povodom Dana žena, da vidimo i sve ove ostale žene koliko su dobre”, izjavila je Ilić.

Safari klub Niš organizovao je prvi Ženski challenge uz podršku Saveza za rekreativni sport grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com