Društvo

Ženska energija u muškom poslovnom svetu

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić ugostio osam dama neobičnih zanimanja

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, tradicionalno je u zgradi opštine organizovao prijem za pripadnice lepšeg pola, koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima, a povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Pozdravljajući gošće i čestitajući im praznik, predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Кocić, izrazio je iskreno poštovanje i zahvalnost damama na požrtvovanosti, ozbiljnosti i odgovornosti, ali i hrabrosti da preuzmu dužnosti, koje su godinama bile rezervisane isključivo za muškarce, čime su pokazale ravnoravnost sa kolegama.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana

“Ovaj praznik, prilika je za zahvalnost svim ženama na njihovom svakodnevnom doprinosu, jer one su temelj porodice i društva, koje svojom ljubavlju i požrtvovanim radom, čine boljima”, rekao je Кocić i dodao da danas nije neobično videti ženu u policijskoj ili vojnoj uniformi, za upravljačem nekog vozila, kao ni one na čelu država.

Čast da bude gošća predsednika najveće niške opštine imala je dr Lela Lazović, kardiolog na Кlinici za kardiohirurgiju.

“Posao koji obavljam u kolektivu, gde su prisutni samo muškarci je odgovoran, ali ujedno lep i human”, istakla je dr Lela Lazović.

Foto: V.M.

Među gošćama predsednika Кocića bile su Aleksandra Manić, pomoćnica komandira Policijske stanice Medijana, koja je ovom prilikom, istakla izuzetno dobru saradnju, koju Policijska ispostava Medijana ima sa Gradskom opštinom Medijana; Mila Damnjanović, diplomirana pravnica, koja radi već 15 godina kao školski policajac i majka je trojki; Sanja Nikolić, operativna direktorka obezbeđenja Nifon, sa više od 14 godina rada u uniformi i civilu.

“Kada sam počinjala da se bavim ovim poslom u firmi su bile zaposlene samo dve žene, a sada ih ima 40, od kojih 35 rade u uniformi. Ovo je za mene veoma kreativan posao. Oduvek sam želela da radim u uniformi i u svom poslu uživam”, kazala je Sanja Nikolić.

Na prijemu u GO Medijana bile su i Nikolina Vulović, koja je završila Vojnu akademiju i potporučnik je; Ana Ilić, nekada dobrovoljac, a sada sa svojim kolegama ravnopravni predstavnik Sektora za vanredne situacije MUP-a – Vatrogasno spasilačke jedinice Niš i Кatarina Mitrović, član moto kluba Road Guardian-Niš. Кatarinu je pored ljubavi prema dvotočkašima, druženju, putovanjima, privukao i humantirani rad i aktivnosti, koje ovaj klub realizuje. Кatarina se inače bavi slikanjem i tatu umetnošću.

“Ljubav prema motorima imam od malena, motor voze i moj tata, stric, brat, ujak, tako da je bilo logično da ću i ja da budem u tom svetu. Volim putovanja, moto skupove, da obiđem drugi grad, upoznam ljude, tako da je ljubav prema motorima za mene samo uživanje”, istakla je Katarina Mitrović.

Dragana Moles, bila još jedna dama među gošćama predsednika Кocića. Dragana Moles je operska pevačica iz Niša, koja već dve decenije živi i radi u Italiji i sasvim sigurno je umetnica sa najneobičnijim hobijem u svom rodnom gradu. Ona je instruktor gladijatorstva. Moles se gladijatorstvom, kao hobijem počela da bavi pre 12 godina, kada je sa svim slučajno saznala za grupu „Gruppo storico romano“ čiji članovi „oživljavanju“ rimsku istoriju.

Dragana Moles, operska pevačica

“Tamo je jedna ratničko-bratska atmosfera, što me podsetilo na moju atmosferu u kući u kojoj sam ja bila starija od brata i stalno smo se tukli. Ja sam ih ubedila da dođu u Srbiju, tako da ćete imati priliku da vidite ono što hiljade ljudi vidi u Rimu u periodu između 21. i 23. aprila”, kazala je Moles.

Pored pasivnih uloga, koje su žene birale, kao bivša sportitkinja, odlučila je da bude gladijatorka, jer je to jedina aktivna uloga žena u starom Rimu i spoj je sporta i teatra.

Dragana se bavi i humanitarnim radom i član je udruženja Pomoć ugroženim Nišlijama i svaku priliku, kada je u Nišu, koristi za organizaciju humanitarnih koncerata i prikupljanje pomoći za one, kojima je pomoć najpotrebnija, jer kako kaže, voli da bude koristan član društva.

Foto: V.M.

Gošće najveće niške opštine zahvalile su na prijemu, naglasivši da pažnja prema lepšem polu treba da bude svakodnevna, a ne samo na Dan žena. Gradska opština Medijana pokazuje na ovaj način da brine o svim svojim građanima, jer je briga o majkama, sestrama, ćerkama.. briga o celoj porodici, kao stubu društva.

Povodom predstojećeg praznika, predsednik Gradske opštine Medijana, damama je uručio prigodne poklone i naglasio da bi više pažnje lepšem polu trebalo posvećivati svakodnevno, imajući u vidu da pored profesionalnih obaveza, one brinu i o kući i porodici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Не разумем због чега ми нисте објавили коментар. Он дискредитује тзв. Председника ГО Медијана, али то је став целе Општине и шире.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com