DruštvoKultura

Žene stvaraju razgovori koji pokreću sa Olgom Dimitrijević

Pozorišna spisateljica i autorka Olga Dimitrijević koja se svojim radom i zalaganjem trudi da zensko stvaraštvo i umetnost dodje do izražaja ,ovoga puta u seriji pozorišnih razgvora.

Tradicionalnu seriju razgovora o ženskom stvaralaštvu od ovog ciklusa obogaćujemo pozorišnim temama. Naša želja je da predstavimo novu feminističku generaciju pozorišnih autorki i pokušamo da odgovorimo na pitanje da li je nakon „proboja“ njihovo prisustvo zaista vidljivo i afirmisano i koliko su granice u osvajanju različitih sloboda pomerene.

Prvi u seriji pozorišnih razgovora započećemo sa Olgom Dimitrijević u četvrtak 7. marta od 18 časova u EU info Kutku (Vožda Karađorđa 5, Niš). Razgovor će voditi naša saradnica Marija Peternel, radnica u kulturi.

Olga Dimitrijević je pozorišna spisateljica i autorka. U svom radu istražuje teme društvenih borbi i nepravdi, ženskog prijateljstva i solidarnosti, queer istorije, granica političke mašte i mogućnosti boljeg sveta. U njene drame ubrajaju se: „Moja ti“, „Narodna drama“, „Radnici umiru pevajući“, „Ja često sanjam revoluciju“, „Drama o kraju sveta“ i druge. Autorka predstava „Crvena ljubav“ po romanu Aleksandre Kolontaj, „Sloboda je najskuplja kapitalistička reč“ i „Svet bez žena“ (sa Majom Pelević), „Lepa Brena prodžekt“ (sa Vladimirom Aleksićem), „Radio Šabac“ i drugih.  Dramaturškinja na brojnim predstavama u zemlji i inostranstvu i dobitnica nekoliko nagrada za svoj rad. Živi i radi između Beograda i Rijeke.

Svi koji žele da prisustvuju razgovoru sa Olgom Dimitrijević potrebno je da popune prijavni formular OVDE.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com