Društvo

Žene stvaraju – razgovori koji pokreću. Gošća Dragana Mladenović

„Žene stvaraju – razgovori koji pokreću”, novi je književni razgovor koji će se održati u petak 10. marta od 17 časova u prostorijama EU info Kutka (Vožda Karađorđa 5, Niš). Ovog puta gošća će biti pesnikinja Dragana Mladenović sa kojom će razgovor voditi Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Dragana Mladenović pripada krugu domaćih pesnikinja čiji glas menja društvenu svest, pre svega o položaju žene u patrijarhalnom i savremenom društvu. Objavila je do sada pet zbirki pesama, od kojih je najviše odjeknula “Femicid i druge pesme”.

“Širom Evrope predstavljala je svoj poetski opus. Njena poezija bunta i buđenja prevedena je na više svetskih jezika, a osim o ženama, Dragana piše i u istoriji, u nameri da demistifikuje laži i predrasude. Draganina britka i iskrena poetika za krajnji cilj ima to: stvaranje slobodnijeg čoveka”, navode organizatori.

Svi koji žele da prisustvuju, potrebno je da popune prijavni formular: https://euinfo.civicatalyst.org/zene_stvaraju_dragana_mladenovic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com