Društvo

Žene sa invaliditetom su veliki potencijal, a ne problem društva

Dame iz Organizacije ,,Iz Kruga-Niš”, okupile su se i ove godine povodom Dana žena i istakle značaj tog dana koji je označio prekretnicu u ekonomskom, političkom i društvenom položaju žena širom sveta.

Kroz razmenu iskustava članice organizacije Iz kruga podvukle su značaj uključivanja žena sa invaliditetom u Srbiji u sve društvene tokove u cilju dobrobiti celokupne društvene zajednice.

„Osnažena, obrazovana žena je ona koja je konkurentnija na tržištu rada, ona koja samostalno donosi odluke, a samim tim se lakše uključuje u sve svere društva doprinoseći njegovom razvoju. Među našim članicama su mlade devojke, obrazovane žene sa invaliditetom, kao i one koje su se ostvarile u ulozi majke“, istakla je predsednica organizacije Jasmina Barać Perović.

One se zahvaljuju predstavnicima tortijade i JKP Medijana na dugogodišnjoj saradnji i pomoći.

Organizacija Iz kruga tradicionalno obeležava Međunarodni dan žena, ukazujući na važnost afirmacije mogućnosti žena sa invaliditetom i njihovu aktivnu ulogu u društvu ističe Jasmina Barać Perović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com