Merošina

Zemljoradniku remi u derbiju dovoljan za titulu prvaka Nišavske okružne lige

Fudbalski klub „Zemljoradnik“ iz Balajnca osvojio je prvo mesto u Nišavskoj okružnoj ligi. Bod u opštinskom derbiju protiv „Rasovače“ bio je dovoljan za titulu prvaka i plasman u novoformiranu Zonu „Centar“, dok je „Rasovači“ plasman za malo izmakao iz ruku.

Nakon završenog poslednjeg kola Nišavske okružne lige, titulu prvaka ponela je ekipa „Zemljoradnik“ iz Balajnca remijem u Rasovači. Po izuzetno toplom vremenu, u dobrim uslovima za igru viđen je pravi zonaški duel ekipa koje nalaze u vrhu okružne lige. Ovoga puta spletom nesretnih okolnosti i tradicionalnog favorizovanje ekipa iz aleksinačkog saveza,  Merošinu će u Zoni „Centar“ iduće godine predstavljati samo tim iz Balajnca.

Pored „Zemljoradnika“, promociju u viši rang obezbedile su i ekipe „Morave“ iz Žitkovca, kao drugoplasirana i „Napredak“ iz Aleksinca kao treći, dok je „Rasovači“ na četvrtom mestu falila pobeda kako bi prestigla favorizovani „Napredak“.

Rezervisano su u utakmicu ušle obe ekipe, pa je tek pred kraj prvog poluvremena viđeno malo više uzbuđenja. Prvo je „Zemljoradnik“ imao šansu da povede iz penala, koji nisu uspeli da iskoriste, a zatim ni „Rasovača“ nije realizovala izgledni kontranapad, lopta koja je išla ka praznom golu završila je pored leve stative gola „Zemljoradnika“. Onda, iz jedne gužve u šesnaestercu, u 41. minutu, lucidno dobro se snalazi devetka „Zemljoradnika“ Marko Grujić i odvodi svoju ekipu na poluvreme sa golom prednosti.

U drugom poluvremenu veća borbenost i više šansi na obe strane, domaći su više napadali pa je nakon kornera u 57. minutu spretan bio Nebojša Ilić, za 1:1.

Trudili su se domaći da postigni još jedan gol, ali nisu imali sreće, ni efikasnu završnicu pa su nažalost ostali „ispod crte“ za Zonu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com