Društvo

Zemljo, otvori se…ukradena KOCKA sa nišavskog keja (FOTO)

Svašta se krade. Nekada su to poklopci i šahte na ulicama, brisači na privatnim automobilima, nadgrobne biste na grobljima, ali slučaj krađe kocke sa desne obale Nišave je, ipak, jedinstven. Čitalac koji je fotografije poslao redakciji Niških Vesti kaže da često šeta ovom obalom i da ima više od godinu dana kako je primetio da su kocke sa ovog dela keja, jednostavno, nestale.

Ove fotografije slikane su poslednjeg dana prošle godine, oko 13 sati, a potez na kome je ukradena kocka nalazi se na desnoj obali Nišave, od restorana “Gusar” 100 metara uzvodno ka Jagodin mali.

Kocka je ukradena pre više od godinu dana!

Čitalac tvrdi da je u jadnom stanju i mobilijar (venjak sa klupama između Tvrđavskog mosta i restorana “Gusar”), a da je otvor u vidu kapije u samom bedemu pretvoren u divlju deponiju i javni WC “odakle samo što ne izlaze aždaje”.

Prema prostornoj podeli opština, leva obala Nišave pripada GO Medijana, a o desnoj obali, kao i Tvrđavi stara se GO Crveni krst. Pitanja je mnogo: kada će ovaj prostor biti saniran, i da li će ukradena kocka koja, verovatno, “krasi” neko privatno dvorište, ikada biti vraćena na kej jer pripada JAVNOM DOBRU? Da li će kradljivci biti nađeni i kako sprečiti ponavljavnje ovakvih situacija?

“Veličina jednog naroda ne meri se brojem, kao što se veličina čoveka ne meri stasom. Njegova mera je količina inteligencije i vrline koje poseduje”, rekao je nekada davno Viktor Igo.

Ostaje da se zapitamo, gde su nam nestale VRLINE?

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com