Sport

“Železničar” savladao crno-bele u prvoj proveri

Rukometni klub “Železničar” imao je sinoć u hali Čair uspešnu proveru ali i premijeru novog tima i rukovodstva pred svojom publikom. Oni su savladali Partizan sa 23:22 (12:12) i time najavili bolje dane za niški rukomet.

Nakon jednogodišnje pauze rukometaši “Želje” ponovo će zaigrati pred niškom publikom, prepoznatljivom po vatrenoj podršci uvek kada se ovaj sport igra u dvorani “Čair”.

U prvom kontrolnom meču “pao” je Partizan, a Nišlije su prikazale pre svega dobru i kvalitetnu partiju, što je i očekivano s obzirom na novi sastav i atmosferu unutar tima.

Serijom 4:0, „Želja“ se odvojio na 5:2, a primio je samo jedan gol iz igre u prvih 13 minuta. Nišlije su najveću prednost imale u 22. minutu (9:5). Pred odlazak na kratak odmor na semaforu je stajao rezultatski egal – 12:12.

Potencijalni reprezentativac Dejan Milosavljev činio je čuda na golu gostiju, imao 11 uspešnih intervencija u drugom poluvremenu, ali „Želja“ nije odustajao od čvrstine u odbrani.

Završnica meča igrala se na nivou prave, takmičarske utakmice. Partizan je poveo sa 21:20 u 54. minutu, ali su Nišlije do kraja primile samo još jedan gol, i to 20 sekundi pre isteka vremena. Jevtić je izjednačio, Spasić pogodio iz kontre za 22:21. Posle serije bezuspešnih pokušaja, Milošević je konačno pogodio za 23:21 u poslednjim sekundama igre nakon čega je Milenković uspeo samo da ublaži poraz svog tima i postavi konačnih 23:22.

Trener niške ekipe Josif Petković dobro je uigrao momke, iako ekipu vodi nešto manje od 30 dana, međutim pravo uigravanje tek sledi, posebno idućeg vikenda tokom već zakazanih međunarodnih provera u Makedoniji.

Kontrolna utakmica: RK “Železničar” – RK “Partizan” 23:22 (12:12)

Dvorana: “Čair”, Niš

Gledalaca: 400

Sudije: Marko Cvetković i Dejan Spasić (Niš).

Sedmerci: Železničar 5(3), Partizan 2(2).

Isključenja: Železničar 8, Partizan 8 minuta.

ŽELEZNIČAR: Zlatanović (7 odbrana), Gemaljević (4 odbrane), Lazić, Spasić 4, Mirić, Laković, Milošević 2, Mađar, Vučković 3(2), Barjaktarević 1, Jevtić 5, Mitić, Petković 3(1), Krsmančić 5, Milutinović.

PARTIZAN: Milosavljev (18 odbrana, 2 sedmerca), Stanojlović, Trnavac, Jokić 2, Živković 5(2), Radovanović, Pavlović, Milenković 3, Boris Radivojević, Mikić, Pižurica 1, Bojan Radivojević, Jugov, Stevanović, Ivanović 5, Glendža 6, Maksić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com