Sport

Železničar ponovo bolji od Partizana

Rukometašima Železničara je večeras pošlo za rukom ono što su uradili i u pripremnom delu sezone, još jednom je savladan Partizan. Ovoga puta rezultat je glasio 29:22 za Nišlije.

Oko 1000 ljubitelja rukometa večeras je u hali “Čair” pratilo okršaj između lokalnog “Želje” i beogradskog Partizana. U publici je bilo i pristalica crno-belih koji su tokom čitavog meča pružali podršku, međutim to nije bilo dovoljno da njihovi miljenici na parketu budu dominantniji i sposobni da pariraju odličnoj niškoj ekipi.

Meč je otvorio Petković golom u 3.minutu. Domaća ekipa je od prvog minuta pokazala da večerašnjem rivalu neće prepustiti bodove, iako je njihova podrška večeras nadjačala simpatizere lokalnog kluba. Ipak, pored brojnosti publike na tribinama, ne treba zapostaviti podatak da je sve više onih koji žele da budu svedoci velikog povratka niškog kluba na rukometnu scenu. Domaći su nakon 6 minuta igre napravili vođstvo od 4:1 a onda su se “probudili” i gosti. Od tog momenta pa sve do kraja prve deonice igre, domaći su držali distancu na 4 ili 5 golova, što je bilo i najveća prednost u prvom poluvremenu. Na kratku pauzu se otišlo pri rezultatu 15:11 u korist Železničara.

Foto: Niske Vesti

Na golu domaćih briljirao je Zlatanović sa 10 odbrana a njegovi saigrači su brzim kontrama i odličnom saradnjom na terenu uspevali da drže rezultatsku prednost na svojoj strani. Drugi golman ekipe, Janko Gemaljević takođe je bio na visini zadatka, odbranio je dva sedmerca kao i pokušaje gostiju u poslednjim minutima meča da barem ublaže poraz.

U drugom poluvremenu uspevali su domaći da dodju i do 8 razlike koliko je bilo u poslednjih desetak minuta i tada je već bilo jasno da će dva boda ostati u “Čairu”. Do kraja meča viđene su prave majstorije u režiji Željinih igrača, a najefikasniji bili su Đukić sa 10 i Padežanin sa 6 golova. Za najboljeg igrača na meču proglašen je golman domaćih Dejan Zlatanović.

Trener Josif Petković je nakon utakmice izjavio da mu je drago što su uspeli da vrate nišku publiku na rukometne mečeve i da je naspram njih večeras bio mlad tim,a da su oni to iskoristili kao iskusnija i objektivno i fizički jača ekipa. Mirić je dodao da su protivnici prikazali fer i korektnu igru a da su on i njegovi saigrači samu utakmicu otvorili onako kako su i planirali i da je zahvaljujući polukontrama, sa brzim i lakim golovima ekipa uspela da ostvari zacrtanu pobedu.

“Želja” je nakon ovog trijumfa i dalje jedini klub pored Crvene zvezde koji nije doživeo nijedan poraz nakon odigranih 4 kola, a zbog remija u prvoj utakmici imaju bod manje od prvoplasirane beogradske ekipe. Ipak, podatak za ponos Nišlija je to da su ekipa sa najviše postignutih golova u dosadašnjem toku prvenstva (121).

Oni će u narednom kolu gostovati ekipi Rudara u Kostolcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com