Sport

Železničar pojačan sa tri igrača

Dres Železničara u naredne dve sezone nosiće blizanci Boris i Bojan Radivojević, kao i Petar Petrović, koji su danas potpisali ugovore sa prvim čovekom niškog kluba Doc. dr Ljubomirom Pavlovićem.

Oni su već neko vreme u treningu sa prvom ekipom, nastupili su u pobedi nad Crvenom zvezdom (26:22) u kontrolnoj utakmici prošlog vikenda, a sedmostruki osvajač nacionalnog kupa danas ih je predstavio kao pojačanja za predstojeću sezonu.

Braća Radivojević stigla su u Niš iz Partizana. Rođeni su 1998. godine, Boris igra na poziciji levog krila i član je juniorske reprezentacije koja je ovog leta učestvovala na Svetskom prvenstvu u Španiji. U dosadašnjoj karijeri nastupao je i za Slogu iz Požege i Novi Pazar. Bojan igra na poziciji levog i srednjeg beka, a, osim za beogradske crno-bele, do sada je nastupao za Mačvu iz Bogatića. Zanimljivo je da je reč o rođenoj braći Bogdana Radivojevića, aktuelnog seniorskog reprezentativca Srbije.

“Presrećni smo što smo ponovo zajedno u istom timu. Tim pre, što je reč o izrazito mladoj ekipi, u kojoj trener forsira igru sa mnogo trčanja, što nama baš odgovara. Nekako smo sve nove saigrače poznavali od ranije, tako da smo se odmah uklopili. „Želja“ je klub velike tradicije i nadamo se da će i rezultati u predstojećoj sezoni biti u skladu sa renomeom kluba”, istakli su Radivojevići.

Petrović je 197 centimetara visoki bek rođen 1995. godine. On je u Niš stigao iz Vranja, pre svega kao pojačanje za odbranu. Na pomenutoj utakmici sa Crvenom zvezdom, u napadu je prinudno igrao na poziciji pivota, menjajući povređenog Vladimira Jevtića.

“Smatram da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. U Nišu mi je, bez ikakve kurtoazije, prelepo. Uklopio sam se u tim, saradnja sa trenerom je fenomenalna, uslovi za rad takođe i jedva čekam da nova sezona počne”, kazao je Petrović.

Priliku da ih još jednom vidi na delu, niška rukometna publika imaće u petak, kada će Železničar, sa početkom u 17.30 časova u hali Čair, dočekati kinesku ekipu Anhui iz Hefeija, koju sa klupe predvodi igračka legenda „Želje“ Vladimir Piki Stanojević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com