Sport

Železničar podelio bodove sa Vojvodinom

Rukometaši Železničara remizirali su u 4.kolu plej-ofa sa petostrukim uzastopnim šampionom države, Vojvodinom. Rezultatom 25:25 Nišlije su otkinule bod Vojvodini golom u poslednjih 10 sekundi meča.

Želja je ostao jedini neporaženi tim i sa 7 osvojenih bodova i dalje je na samom vrhu tabele.

Iako su dobro otvorili meč i poveli sa 2:0, rukometaši Vojvodine nisu uspeli da u narednih 12 minuta postignu gol, što su gosti iskoristili za izjednačenje i čak 6 golova prednosti u prvom delu igre. Ipak, uspeli su domaći do kraja prve deonice da ublaže prednost Nišlija, pa se na pauzu otišlo sa 12:13. Želja je bolje počeo drugo poluvreme i ponovo došao do prednosti 4+, a Vojvođani nisu dobro koristili svoje prilike. Međutim, posle 47 minuta igre ponovo je vodio domaćin (20:19) koji je uneo čvrstinu i u svoju odbranu. Usledila je prava rezultatska klackalica u poslednjih desetak minuta meča a u samu završnicu Vojvodina je ušla sa golom prednosti i igračem više. Ipak, sve nade domaćih za pobedu ugasio je Stanojević golom u poslednjih 10 sekundi (25:25).

U redovima Železničara istakli su se Đukić sa 6 i Stanojević sa 5 golova, kod domaćih je Jovanović ubacio 8 a Stanković 5 puta.

Nišlije će već u sredu odigrati naredno kolo u kojem će od 18:30 časova dočekati Metaloplastiku u hali Čair.


RK Vojvodina – RK Železničar 1949 25:25 (12:13)

Dvorana: SC “Slana bara”

Gledalaca: 350

Sudije: Mošorinski (Novi Sad), Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Vojvodina 6 (4), Železničar 1 (0). Isključenja: Vojvodina 8, Železničar 8 minuta.

VOJVODINA: Verkić (9 odbrana, 1 sedmerac), Perović (1 odbrana), Simović, Čagalj 1, Milašević, Stojanović 3, Nadoveza 1, Jovanović 8, Vučković 2, Ratković 2, Trifković, Nikolić, Stanković 5(1), Bojanić, Grozdanić 3(3), Radović.

ŽELEZNIČAR: Zlatanović (9 odbrana), Gemaljević (1 sedmerac), Živković 2, Milovanović, Sretenović 3, Mađar, Krsmančić 3, Stanojević 5, Spasić 2, Jevtić 3, Petković 1, Mirić, Đukić 6, Vučković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com