Sport

Železničar pobedom započeo doigravanje za titulu

Niški Železničar je pred oko 1500 gledalaca u hali Čair na startu plej-of faze takmičenja savladao Partizan, nanevši im tako drugi poraz zaredom u ovoj sezoni. Krajnji rezultat glasio je 28:22 u korist domaćina, a za najboljeg igrača meča proglašen je Stevan Sretenović.

Đukić je prvim golom za Železničar otvorio meč, a potom su domaći stigli i do prednosti od dva gola, kada se desio preokret i crno-beli na kratko preuzeli primat. Međutim, ubrzo je Želja ponovo preuzeo stvar u svoje ruke, uneo stabilnost u odbranu i brzim kontrama uspeo da prvu deonicu meča reši u svoju korist, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 12:10.

Drugo poluvreme donelo je nešto veće rezultatske distance domaćinu, koji je u dva navrata vodio sa +5 da bi se pri kraju odmakao na 9 golova razlike. Raspucali su se povratnik Živković, a za njim i Sretenović, Krsmančić i Đukić koji su se potrudili da atraktivnim golovima pruže publici dobar i kvalitetan meč. Golmani domaće ekipe, Zlatanović i Gemaljević u ključnim momentima su sjajno reagovali i čuvali rezultatsku i psihološku prednost plavih.

Do kraja meča uspeo je Partizan je jedino uspeo da se približi na šest golova razlike i meč privede kraju rezultatom 28:22.

Golgeterski se kod domaćih istakao Đukić sa 8 pogodaka, pratili su ga Spasić i Krsmančić sa po 4. Kod gostiju je Stevanović ubacio 5 puta.

U narednom kolu plej-ofa Nišlije će gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu.


RK Železničar 1949 – RK Partizan 28:22 (12:10)

Dvorana: Čair, Niš

Gledalaca: 1500

Sudije: Mošorinski (Novi Sad), Pandžić (Zrenjanin).

Sedmerci: Železničar 5 (3), Partizan 4 (3). Isključenja: Železničar 6 minuta, Partizan 10 minuta.

ŽELEZNIČAR: Zlatanović (8 odbrana), Gemaljević (5 odbrana, 2 sedmerca), B. Živković 2, Milovanović 2, Potkonjak, V. Stanojević, Sretenović 3, Mađar, Krsmančić 4 (1), A. Stanojević 2, Petković, Spasić 4 (2), Jevtić 3, Mirić, Đukić 8, Vučković.

PARTIZAN: Milosavljev (6 odbrana), Trnavac, Butulija 1, N. Živković 4 (2), Grubić, Radovanović 2, Pavlović, Milenković, Minić, Mikić 1, Pižurica 1, Đuričić, Nedeljković 1, Stevanović 5, Maksić 7, Ilić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com