Sport

Železničar gostuje Rudaru u Kostolcu

ZA USPEŠAN KRAJ CIKLUSA

Kada onako deklasirate Metaloplastiku, pa odmah zatim Partizan, neko, ko nije „duboko“ u rukometu, pomislio bi da se pobeda nad Rudarom iz Kostolca podrazumeva. Međutim, iako je reč o daleko manje atraktivnom rivalu, „Želju“ u subotu očekuje bar jednako težak posao kao u prethodna dva kola.

Uostalom, to potvrđuje i sam pogled na tabelu, na kojoj je Rudar bolje plasiran od pomenutih trofejnih klubova iz Šapca i Beograda. Kostolčani su prvi poraz doživeli tek u prethodnom kolu od lidera Crvene zvezde, koja im je otpor slomila tek u samom finišu.

Ne treba zaboraviti ni tradiciju, koja kaže da Železničar nikada nije lako pobedio ekipu iz požarevačke opštine poznate po termoelektrani i rudnicima uglja, u čijim redovima se, na početku sezone, posebno ističu Milošević, Nedeljković, Tica, Šukić, Nedeljkov…

Već smo uspeli da naviknemo ljude na naše pobede, ali samo dobri poznavaoci rukometa svesni su koliko nas težak posao očekuje u Kostolcu. Rudar je, posebno na domaćem terenu, veoma tvrd orah, sa sastavom čija je okosnica već godinama na okupu i biće nam potrebno jednako dobro izdanje kao protiv Metaloplastike ili Partizana da bismo nastavili seriju. Ipak, ne postoji razlog da sumnjamo da ćemo u tome uspeti. Kompletni smo, u dobroj formi i raspoloženju, rekao bih dovoljno kvalitetni da pariramo svakoj ekipi u zemlji, uključujući i naše SEHA ligaše, tako da više domaćin treba da razmišlja o nama, nego mi o njima – istakao je Žarko Petković, najiskusniji rukometaš Železničara.

Nišlije žele da zaokruže sjajan start sezone, pošto su neporažene u prvenstvu, imaju tri vezana trijumfa, a ovom utakmicom završava se prvi ciklus, pošto predstoji prva dvonedeljna takmičarska pauza u sezoni.

Početak je zakazan za subotu u 19 časova, sudiće internacionalci Mošorinski i Pandžić, a link za direktan prenos nalazi se na sajtu Rukometnog saveza Srbije i portalu www.sportuzivo.tv.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com