Sport

Železničar bolji od Metaloplastike, sledi revanš u Nišu

U prvoj prijateljskoj utakmici koju su niški rukometaši odigrali u sklopu priprema za novu sezonu, protiv šabačke Metaloplastike, upisali su i prvu pobedu. Sutra ih u Nišu očekuje revanš koji će ujedno biti i premijera novog tima i trenera pred domaćom publikom.

Veselin Vujović trijumfom je debitovao na klupi Nišlija, i to u svom Šapcu, a bolji su bili rezultatom 30:27.

Iako se na odmor otišlo sa prednošću Metaloplastike od 19:14, u nastavku je do izražaja došla čvrstina u odbrani gostiju. Presudnu ulogu odigrao je golman „Želje“ Danilo Mihaljević. Nišlije su polako ali sigurno topile minus, u 53. minutu prvi put povele (26:25) još od početnih 1:0 i na kraju slomile otpor domaćina.

“Te turbulencije u igri su sasvim uobičajene za ovaj period priprema. Noge su nam teške, jako smo umorni, ali smo u nastavku meča pokazali da posedujemo kvalitet. Ovog puta sam ja iskočio, drugi put će neko drugi. Ni ja ne bih mogao da se istaknem da momci nisu stegli u odbrani. Gradimo tim u kome je kolektiv najbitniji i tako će biti i u narednim utakmicama.” rekao je nakon odlične partije na goludvadesetogodišnji čuvar mreže koji je prošao sve reprezentativne selekcije Crne Gore.

Niški tim sada očekuje revanš u hali “Čair” a taj meč je zakazan za subotu sa početkom u 18.30 časova.

“Pozvao bih Nišlije da u što većem broju dođu u halu Čair da prvi put nas vide na delu, jer naša je želja da im narednih meseci, kako u SEHA ligi i EHF kupu, tako kasnije i u prvenstvu Srbije, donesemo što više radosti” poručio je Stefan Janković, novi organizator igre Železničara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com