Ekonomija

„Zeleno svetlo“ za rebalans i novi budžet

Odbornici Skupštine Gradske opštine Medijana usvojili su na današnjoj sednici Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Gradske opštine Medijana za 2019. godinu.

Treći rebalans budžeta predstavlja usklađivanje sa dobijenim sredstvima iz transfera Grada Niša i usklađivanje pozicija, kako bi se realizovali projekti i planovi za ovu godinu, rekao je na sednici predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić.

Usvojen je i Predlog odluke o budžetu Gradske opštine Medijana za 2020. godinu, u vrednosti od 219.232.662 dinara. Opštinska kasa za narednu godinu manja je za 7% u odnosu na 2019. jer su u ovoj godini iz gradske kase dobijena sredstva za sufinansiranje projekata od 24,3 miliona dinara.

Prihode najveće niške opštine će u godini pred nama činiti prihodi od komunalnih taksi, poreza na imovinu i plate, kao i transferna sredstva iz gradske kase.

Opštinski parlament usvojio je i Predlog kadrovskog plana Uprave Gradske opštine Medijana za narednu godinu. Ramatran je i Izveštaj o izvršenju budžeta Gradske opštine Medijana za period januar-septembar 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com