Društvo

Zelenije i „pametnije“ dvorište Ekonomske škole

Uređenje školske okoline na teritoriji najveće niške opštine

Gradska opština Medijana u saradnji sa udruženjem građana „Eden“ oplemenila je dvorište srednje Ekonomske škole u Nišu, zasađivanjem 60 sadnica ukrasnih četinara, čime je prostor u kojem borave i učenici Ugostiteljsko-turističke i Trgovinske škole dobio potpuno novi izgled.

 

Opština je pored uređenja dvorišta, školi poklonila dve pametne klupe, gde učenici ove škole, mogu puniti svoje mobilne telefone i koristiti WiFi internet. Takve mogućnosti, zahvaljujući GO Medijana, više nisu vezane samo za zatvorene prostore već i van njih, kroz postavljanje pametnih solarnih klupa.

Novi izgled, sadnjom 59 sadnica ukrasnih četinara i postavljanjem ukrasnih kamenčića i malča, prošle nedelje, dobilo je dvorište Gimnazije „Stevan Sremac“.

Foto: GO Medijana

GO Medijana je i ovoj školi poklonila jednu pametnu klupu, koja za razliku od “obične” klupe, ima i mogućnost punjenja uređaja i besplatnog interneta, što je naročito za mlade ljude veoma važno. Internet konekcija, punjenje uređaja i digitalna komunikacija danas su za svakog mladog i obrazovanog čoveka, način života.

Uređena i ozelenjena dvorišta, sadnjom preko 180 sadnica ukrasnih četinara, proteklih godina, dobilo je više vrtića niške „Pčelice“ i veliki broj osnovnih škola na teritoriji najveće niške opštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com