Društvo

„Zeleni list“ ponovo u Nišu

U akciji “Tražimo najvećeg zagađivača i zaštitnika životne sredine” koju organizuju Radio Beograd 2 i Pokreta gorana Vojvodine, u najstarijoj srpskoj Gimnaziji u Sremskim Karlovcima danas su uručena priznanja „Zeleni list“ i „Crni list“ za 2017. godinu.

Najstarije ekološko priznanje u Srbiji ustanovljeno pre 35 godina Među dobitnicima, kao jedini Nišlija je Oliver Paunović vlasnik i direktor portala „Niške vesti“ i City marketing centra. On je pre nekoliko godina naselje Milka Protić gde živi, oplemenio sadnjom 50 sadnica jelki. Zbog tog poteza je od strane prijatelja prirode iz Niša nominovan za ovo prestižno priznanje.

 

“Sadnja drveća je jedan od najlepših i najplemenitijih gestova koje čovek može da uradi za prirodu. Stalno pričamo a malo toga činimo da bismo je sačuvali. Razočarava saznanje da je mladim ljudima sadnja drveća nebitna. Svi udišemo kiseonik, svi želimo uređena dvorišta i parkove, a malo ko se usudi da učini nešto da svima bude lepše. Ovo je moj doprinos, a voleo bih da i drugi krenu ovim primerom”, kaže Paunović.

Priznanje „Zeleni list“ Oliveru Paunoviću je uručio ministar ekologije i zaštite životne sredine Goran Trivan.

Oliver Paunović i Goran Trivan

Za najvećeg zagađivača životne sredine proglašena je kompanija „Step trans“ iz Novog Sada zbog držanja nekoliko desetina puta veće količine opasnog otpada od one za koji su imali dozvolu. Njima je pripalo „priznanje“ „Crni list“.

Cilj ove ekološke akcije je da se podigne svest o značaju zaštite, ukazivanja na probleme i moguća rešenja u oblasti zaštite životne sredine. Pokretači akcije su Ekološki magazin „Čekajući vetar“, Drugi program Radio Beograda i Društvo za čistoću vazduha.

Već tri i po decenije zagađivači su etiketirani i javno prozvani, a zaštitnici i njihova dela promovisani. Poslednjih deset godina partner Radio Beograda 2 u ovoj akciji je Pokret gorana Vojvodine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com