Politika

Zelena stranka osnovala gradski odbor u Nišu

Zelena stranka, koja postoji četiri godine, osnovala je svoj prvi gradski odbor u Nišu. Izabrani su predsednici kao i potpredsednici i članovi odbora, a tom prilikom je rečeno da se Zelena stranka često poistovećuje isključivo sa ekologijom, ali da je njihov program mnogo širi.

Predsednik stranke i narodni poslanik Goran Čabradi istakao je da je trenutna politička situacija u Srbiji loša i da ponašanje vlasti kao i opozicije pokazuje svu njihovu neozbiljnost.

” U Parlamentu jedni druge nazivaju lopovima i fašistima, a ja mislim da su i jedni i drugi neozbiljni”, kazao je Čabardi.

On je dodao, da Zelena stranka želi da pokaže novi odnos prema politici u kome neće biti vređanja političkih protivnika već će postojati kritika i pohvala za dobar ili loš posao koji su uradili.

Foto: M.K.

“Mi imamo neodgovorne političke elite decenijama, ali su one direktna posledica nas birača koji smo neodgovorni ako je neko nešto obećao, a nije ispunio mi ne trebamo više da ga biramo”, rekao je Čabardi.

Poslanica Aleksandra Čabraja kazala je da poltička scena Srbije vapi za novim ljudima.

“Politička scena danas u Srbiji je takva da znamo da je vlast već dosta potrošena, ali je potrošena i opozicija tako da prosto vapi politička scena za novim ljudima i mislim da u Zelenoj stranci ima takvih ljudi”, kazala je Čabraja.

Za predsednika GO Zelene stranke u Nišu izabran je Mija Petrović koji je rekao da su naišli na probleme prilkom organizacije ovog događaja.

“Veliki problemi su bili da se ovo organizuje od dobijanja sale preko odaziva medijima, veliko mi je zadovoljstvo što je sve sada zvanično, nastavićemo da radimo sve u interesu građana Niša i mislim da ćemo postići velike rezultate”, kazao je Petrović.

Foto: M.K.

Zelena stranka je parlamentarna stranka, osnovana pre četiri godine. Pored zaštite životne sredine u svom manifestu navode da  se zalažu za Srbiju bez GMO, besplatne udžbenike za đake, verske, seksualne i druge slobode, vojnu neutralnost i drugo.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com