Društvo

Združena vežba vatrogasaca u centru grada

U centru je održana združena vežba dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Niša, Vatrogasno – spasilačke brigade Niš i Hitne pomoći.

Pokazali su kako udruženim snagama reaguju u slučaju saobraćajne nesreće i pojavom požara.

Združenu bežbu pratili su v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić i gradski većnik Nenad Stanković, resorno zadužen za vanredne situacije.

„ Zajedno sa Sektorom za vanredne situacije pokrenuli smo formiranje dobrovoljnih vatrogasnih društava kojih sada ima pet sa 100 pripadnika koji su prošli obuku. Grad njihov rad pomaže finansijski ali i nabavkom opreme. U slučaju vanrednih situacija ova društva se stavljaju na raspolaganju kako bi zaštitili građane i njihovu imovinu“, istako je gradski većnik Nenad Stanković.

„Ovakvi događaji su izuzetno važni jer u danima koji nam predstoje naše zemlja će morati da bude spremna da angažuje sve svoje kapacitete da se odbranimo od sve češćih i sve težih elementarnih nepogoda. Dobrovoljni vatrogasci su ti koji predstavljaju značajnu snagu za odgovor na ovakve događaje i pomoć profesionalnim vatrogasnim jedinicama.To su mladi, hrabri i humani ljudi i mnogi od njih postanu i profesionalni vatrogasci“, istako je v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Nakon pauze od trideset godina oformljeno pet dobrovpljnih vatrogasnih društava.

Najstarije među njima je Gradsko dobrovoljno vatrogasno društvo, a tu su i „Konstantin“, „Nais“, „Jedinstvo“ i „Stevan Sinđelić“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com